Ο επικεφαλής της News Corp. Ρούπερτ Μέρντοκ ενημέρωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα το προσωπικό του ομίλου του, που πλήττεται από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ότι η εταιρία κάνει το απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσει ότι δεν θα παρουσιαστούν ποτέ ξανά σοβαρά προβλήματα και πως τα μέλη του προσωπικού που προδίδουν την εμπιστοσύνη (του ομίλου) θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. «Σχετικά με τα θέματα της News International, λαμβάνουμε επείγοντα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναπαρουσιαστούν τέτοια σοβαρά προβλήματα», επισημαίνεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα του Μέρντοκ, που εστάλη μετά την εμφάνιση του ίδιου και του γιου του ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου.

«Όσοι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του νόμου», προστίθεται στο μήνυμα.

«Έχω την πεποίθηση ότι θα βγούμε από αυτό δυνατότεροι. Θα χρειαστεί χρόνος για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μην απογοητεύσουμε τις προσδοκίες των μετόχων, των πελατών, των συναδέλφων και των συνεργατών μας», καταλήγει το μήνυμα.

Στο μεταξύ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη δημόσιας τάξης εναντίον του 26χρονου που επιτέθηκε χθες Τρίτη στον Μέρντοκ στην διάρκεια της κατάθεσής του στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου.

Ο Τζόναθαν Μέι-Μπόουλς, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και θα εμφανιστεί την Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου.

Χαντ: «Nα εξηγήσει η News International την άγνοια του Μέρντοκ»


Η News International πρέπει να εξηγήσει πώς σημειώθηκε παράβαση της επαγγελματικής δεοντολογίας στον όμιλο χωρίς να έχει ενημερωθεί ο επικεφαλής της News Corp Ρούπερτ Μέρντοκ, ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για τα Μέσα Ενημέρωσης Τζέρεμι Χαντ.

«Το θέμα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η News International είναι πώς σημειώθηκε η παράβαση της επαγγελματικής δεοντολογίας σε ένα μεγάλο τμήμα του ομίλου χωρίς να το γνωρίζουν άνθρωποι όπως ο Ρούπερτ Μέρντοκ», επισήμανε ο Χαντ μιλώντας το BBC.

«Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος και ο Τζέιμς Μέρντοκ θα πρέπει να δείξουν ότι έχουν αρχίσει τις διαδικασίες που θα διασφαλίσουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά», πρόσθεσε ο ίδιος.