current views are: 7

16 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση14:30

«Ηρωας» της επίθεσης στο Μάντσεστερ διώκεται για κλοπές σε… βάρος θυμάτων

Ένας άστεγος, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως ήρωας επειδή είχε βοηθήσει θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, εμφανίσθηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος

Δημοσίευση 14:30’

Ένας άστεγος, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως ήρωας επειδή είχε βοηθήσει θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, εμφανίσθηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος

Ένας άστεγος, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως ήρωας επειδή είχε βοηθήσει θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, εμφανίσθηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος ότι έκλεψε προσωπικά αντικείμενα από δύο απ’ αυτά.

Ο Κρις Πάρκερ, ένας 33χρονος άστεγος, δήλωσε αθώος για τις δύο κατηγορίες σε δικαστήριο του Μάντσεστερ και προφυλακίσθηκε μέχρι την επόμενη ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Ο Πάρκερ είναι ύποπτος ότι έκλεψε την τσάντα μιας γυναίκας που είχε τραυματισθεί και της οποίας η 14χρονη εγγονή σκοτώθηκε στην επίθεση καμικάζι που είχε στοιχίσει συνολικά τη ζωή σε 22 ανθρώπους στις 22 Μαΐου στην Manchester Arena στο τέλος μιας συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.Κατηγορείται επίσης για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου μιας έφηβης.

Ο Κρις Πάρκερ, ο οποίος πήγαινε τακτικά κοντά στην αίθουσα συναυλιών για να επαιτήσει, είχε επαινεθεί για το θάρρος του αφού είχε αφηγηθεί πώς είχε προστρέξει σε βοήθεια θυμάτων το βράδυ της επίθεσης.

«Άκουσα ένα μπαμ και ένα δευτερόλεπτο μετά είδα μια λευκή λάμψη μετά καπνό και άκουσα κραυγές», είχε δηλώσει την επομένη της επίθεσης μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο Press Association.

«Με έριξε στο έδαφος. Μετά σηκώθηκα και, αντί να φύγω, το ένστικτό μου με ώθησε να τρέξω και να προσπαθήσω να βοηθήσω», είχε συνεχίσει.
Συγκινημένος, είχε επίσης πει πως επιχείρησε να παρηγορήσει ένα κοριτσάκι και μια 60χρονη γυναίκα που τελικά υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ένας έρανος είχε οργανωθεί για να υποστηριχθεί ο άστεγος, κατά τον οποίο συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 50.000 λίρες (περίπου 55.000 ευρώ), ένα ποσό που δεν του έχει ακόμη δοθεί.

Η Manchester Arena, που παραμένει κλειστή μετά την επίθεση, ανακοίνωσε εξάλλου πως θα ανοίξει και πάλι στις 9 Σεπτεμβρίου με μια φιλανθρωπική συναυλία τα έσοδα της οποίας θα χρησιμεύσουν για να χρηματοδοτηθεί ένα μνημείο προς τιμήν των θυμάτων.


σχετικα αρθρα