Στα ΜΜΕ… τα ρίχνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του σχετικά με τα επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ, όπου ουσιαστικά εξίσωνε τους αντιρατσιστές διαδηλωτές με τους νεοναζί.

Ο Τραμπ σε ανάρτηση στο προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, ανέφερε πως «το κοινό μαθαίνει (ακόμη περισσότερο) πόσο ανέντιμα είναι τα μέσα ενημέρωσης Fake News. Διαστρέβλωσαν εντελώς αυτό που είπα για το μίσος, τον σεχταρισμό κλπ. Ντροπή!».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε πολλά σχόλια με την δήλωσή του ότι υπήρχε άδικο και στις δύο πλευρές κατά τα επεισόδια, όπου έχασε τη ζωή της μια γυναίκα όταν ένας ρατσιστής διαδηλωτής έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε διαδηλωτές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή, ο οποίος κατακρίνει το έργο του. «Ο Λίντσεϊ Γκρέιχαμ αναζητώντας δημοσιότητα δήλωσε ψευδώς πως είπα ότι υπάρχει ηθική αντιστοιχία ανάμεσα στην ΚΚΚ (σ.σ.: την Κου Κλουξ Κλαν), τους νεοναζί και τους υποστηρικτές της υπεροχής των λευκών με ανθρώπους όπως η (Χέδερ) Χάιερ», η 32χρονη γυναίκα που χτυπήθηκε θανάσιμα το Σάββατο από το αυτοκίνητο του ρατσιστή. «Ένα τόσο αηδιαστικό ψέμα».

«Απλούστατα δεν μπορεί να ξεχάσει το εκλογικό φιάσκο του», συνέχισε ο πρόεδρος, αναφερόμενος πιθανόν στην υποψηφιότητα του Λίντσεϊ Γκρέιχαμ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές του 2016.