current views are: 13

18 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση09:48

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Αυτός είναι ο 17χρονος οδηγός του φονικού βαν – Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του

Στους 14 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Δημοσίευση 09:48’

Στους 14 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό των διωκτικών αρχών για τον δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στη Βαρκελώνη, με τέσσερις μέχρι τώρα συλλήψεις υπόπτων.

Οι ισπανικές αρχές μιλούν για 12μελή πυρήνα τρομοκρατών που εμπλέκονται στο αιματηρό χτύπημα στη Βαρκελώνη, ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής επικεντρώνονται στον εντοπισμό του οδηγού του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στη Λα Ράμπλα και τα στοιχεία “δείχνουν” τον 17χρονο Μουσά Ουκαμπίρ.

Από τους 12 τρομοκράτες οι πέντε έχουν χάσει τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά, τρεις βρίσκονται ζωντανοί στα χέρια των αρχών και τέσσερις διαφεύγουν.

Μεταξύ των τεσσάρων βρίσκεται και ο οδηγός του βαν που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Μουσά Ουκαμπίρ.

Ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ θεωρείται πως ήταν ο οδηγός του λευκού βαν που έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη!

Ο νεαρός, ισπανικής υπηκοότητας με καταγωγή από το Μαρόκο, καταζητείται ενώ ο αδερφός του έχει συλληφθεί.

Ενός λεπτού σιγή – “Δεν φοβάμαι”

Εκδήλωση με ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των θυμάτων πραγματοποιήθηκε στην Πλάτσα Καταλούνια, πολύ κοντά στο σημείο όπου ο δράστης της επίθεσης άρχισε τη θανατηφόρα διαδρομή με το βαν του, στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας.

Πλήθος κόσμου επαναλάμβανε το σύνθημα: «Δεν φοβάμαι, δεν φοβάμαι»

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντια, αν και η Λας Ράμπλας έχει πλέον ανοίξει ξανά για το κοινό.

Στους 14 οι νεκροί 

Δεκατέσσερις είναι οι νεκροί από τις επιθέσεις στην Καταλονία, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, ένας από τους τραυματίες της επίθεσης στην Καμπρίλς υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ανάμεσά τους είναι και ένα τρίχρονο παιδάκι.

«Οι συλληφθέντες δεν είχαν αναμιχθεί στο παρελθόν με τρομοκρατικές ενέργειες»

Οι ύποπτοι οι οποίοι έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη εμπλοκή τους στις επιθέσεις στις ισπανικές πόλεις Βαρκελώνη και Καμπρίλς, δεν είχαν προηγούμενη εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της ισπανικής εισαγγελίας Χαβιέρ Θαραγόθα.

«Δεν υπάρχουν έρευνες στις οποίες να αναφέρονται τα ονόματά τους», δήλωσε ο κ. Θαραγόθα στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser.

Επίσης, σύμφωνα με το Cadena Ser, οι καταλανικές αρχές αναζητούν ένα τρίτο όχημα, βαν και δύο ανθρώπους σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά τη σύλληψη τρίτου υπόπτου.

Βίντεο με την εκτέλεση τρομοκράτη στην Καμπρίλς


σχετικα αρθρα