current views are: 14

18 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση09:51

Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνίδας μηχανικού στη Βαρκελώνη: Κρύφτηκαν όλοι στα σπίτια τους – Σε αστυνομικό κλοιό η πόλη

Λίγες ώρες μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, μια Ελληνίδα μηχανικός που ζει εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια, η Μανίνα Γιαννακουλάκου μας δίνει την εικόνα της πόλης αυτή τη στιγμή, αλλά και όσα έζησε την στιγμή του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Δημοσίευση 09:51’

Λίγες ώρες μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, μια Ελληνίδα μηχανικός που ζει εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια, η Μανίνα Γιαννακουλάκου μας δίνει την εικόνα της πόλης αυτή τη στιγμή, αλλά και όσα έζησε την στιγμή του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Λίγες ώρες μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη που άφησε πίσω του 13 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και μια πόλη ζωντανή και πολύχρωμη να μετρά τις πληγές της, μια νεαρή Ελληνίδα μηχανικός που ζει εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια, η Μανίνα Γιαννακουλάκου μας δίνει την εικόνα της πόλης αυτή τη στιγμή, αλλά και όσα έζησε την στιγμή του τρομοκρατικού χτυπήματος. 

«Την στιγμή που έγινε η επίθεση στην Λα Ράμπλα επέστρεφα από το σπίτι μου στη δουλειά και έμπαινα στην πόλη. Είδα αστυνομικούς παντού και είχαν κλείσει οι είσοδοι προς την Βαρκελώνη, κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί, καθώς ακολούθησε μεγάλη αναστάτωση, ακόμα και στο σημείο που βρισκόμουν εγώ που ήταν πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης. Φίλη μου είχε πάει για καφέ σε καφετέρια που είναι πολύ κοντά εκεί όπου ξεκίνησε το βανάκι και έμεινε εγκλωβισμένη για δύο ώρες, δεν τους άφηναν να φύγουν» αφηγείται η κ. Γιαννακουλάκου στο newpost.gr . 

H Mανίνα Γιαννακουλάκου

Σύμφωνα, επίσης,  με την νεαρή μηχανικό, οι γειτονιές της Βαρκελώνης, ακόμα και αυτές που δεν ήταν τόσο κοντά στη Λα Ράμπλα, άδειασαν αμέσως μετά το περιστατικό: «Οι δρόμοι ερήμωσαν. Οι Ισπανοί κρύφτηκαν στα σπίτια τους. Δεν έβλεπες κανέναν έξω. Η Βαρκελώνη δεν θύμιζε αυτή τη ζωντανή, πολύχρωμη πόλη». 

Η κ. Γιαννακουλάκου προσθέτει: «Είμαι συγκλονισμένη, ακόμα δεν μπορώ το πιστέψω, ούτε κανείς εδώ πέρα, παρότι τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια συζητιόταν πολύ έντονα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η πόλη ήταν σε επίπεδο συναγερμού 4. Και να τελικά που έγινε και μάλιστα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και ίσως την χρονική στιγμή που έχει τον περισσότερο κόσμο». 

Σήμερα, σχεδόν μια ημέρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, η πόλη, σύμφωνα με την Μανίνα Γιαννακουλάκου, προσπαθεί να βρει ξανά τους ρυθμούς της, αν και η παρουσία της αστυνομίας είναι φανερή. «Υπάρχει φόβος, μεγάλος φόβος στον κόσμο που ζει εδώ, αλλά προσπαθούν νομίζω όλοι σιγά σιγά να το αφήσουμε πίσω. Και σήμερα υπάρχει αστυνομία σε πολλά σημεία, ιδίως στην είσοδο της πόλης, μάλιστα είδα και δύο περιπολικά στα οποία οι αστυνομικοί είχαν βγει έξω και κρατούσαν μεγάλα όπλα». 

 

 

 


σχετικα αρθρα