current views are: 11

20 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση06:01

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που κρύβονται πίσω από το μακελειό στη Βαρκελώνη

Σχεδίαζαν να ισοπεδώσουν το ναό Sagrada Familia και λιμάνι

Δημοσίευση 06:01’

Σχεδίαζαν να ισοπεδώσουν το ναό Sagrada Familia και λιμάνι

Η Βαρκελώνη προσπαθεί να επανέλθει στους καθημερινούς της ρυθμούς και στην ομαλότητα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που είχαν σαν τραγικό απολογισμό 14 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το νέο μακελειό σε ευρωπαϊκή πόλη και η Γηραιά Ηπειρος παρακολουθεί με προβληματισμό τις εξελίξεις. 

Οι Αρχές της Ισπανίας (αστυνομία και κυβέρνηση) κατάφεραν πολύ γρήγορα να εξαρθρώσουν την τρομοκρατική ομάδα που σκόρπισε τον θάνατο.

Οι αποκαλύψεις όμως για τη δράση των τζιχαντιστών δεν σταματούν καθώς ευρωπαϊκά, , ΜΜΕ κάνουν λόγο για σχέδιο ακόμα ”μεγαλύτερου μακελειού”.
Tην ίδια στιγμή, στην Ιταλία ως στόχο του επόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος αναφέρεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως έκανε γνωστό η αμερικανική οργάνωση Site, η οποία παρακολουθεί την δραστηριότητα των τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας El Espaniol οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν όχι ένα αλλά τρία χτυπήματα σε πολυσύχναστες περιοχές της Βαρκελώνης!

Συγκεκριμένα στόχος τους εκτός από της Λας Ράμπλας ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ναός της Sagrada Familia και πιθανότατα ένα λιμάνι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ναό αυτό επισκέφτηκαν μόνο το 2016 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ τον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας περπατούν καθημερινά περί τους 300.000 ανθρώπους.

Με αυτά τα δεδομένα εξηγείται γιατί ο τρομοκρατικός πυρήνας είχε νοικιάσει τρια βαν.
Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν οι βόμβες που σχεδίαζαν ήταν ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στις επιθέσεις του. 

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που κρύβονται πίσω από το μακελειό

Συλληφθέντες (4):

Ντρις Ουμπακίρ, 28 ετών

Σαχάλ Ελ Καρίμπ, 34 ετών

Μοχάμεντ Αάλα, 27 ετών

Μοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ (άγνωστη ηλικία-σοβαρά τραυματίας)

Νεκροί (4):

Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών

Σαϊντ Αάλα, 19 ετών

Μοχάμεντ Χικάμι, 24 ετών

Ομάρ Χικάμι (άγνωστη ηλικία)

Xoυσεϊν Αμπουγιακούμπ (άγνωστη ηλικία)

Αναζητούνται (3):

Γιουσέφ Αάλα (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)

Αμντελμπακί Ες Σάτι (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)

Γιουνές Αμπουγιακούμπ, 22 ετών


σχετικα αρθρα