Η Γουέντι Ντενγκ, που έγινε χθες απροσδόκητη ηρωίδα σώζοντας τον σύζυγό της από την επίθεση με αφρό κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του ενώπιον της επιτροπής της βρετανικής βουλής, έχει τη φήμη της πιστής και φιλόδοξης συζύγου, αρετές που την κατέστησαν την ισχυρότερη από τους κληρονόμους της δυναστείας του συζύγου της, Ρούπερτ Μέρντοκ. Κατά την διάρκεια της ακρόασης, η πρώην βολεϊμπολίστρια επενέβη και εμπόδισε τον επιτιθέμενο να περιλούσει με αφρό ξυρίσματος το σύζυγό της. Πριν από το χθεσινό επεισόδιο, η Ντενγκ, Αμερικανίδα κινεζικής καταγωγής, είχε γίνει γνωστή για τον ρόλο της στους κόλπους μίας από τις ισχυρότερες οικογένειες του πλανήτη.

Αν και δεν κατέχει καμία επίσημη θέση στη News Corp, η Γουέντι Ντενγκ βρίσκεται συνεχώς παρούσα στο πλευρό του συζύγου της και συμμετέχει ενεργά στη διαχείριση των υποθέσεών του. Οι δύο κόρες του ζεύγους θα κληρονομήσουν μεγάλο μέρος της εταιρείας- ενός γιγάντιου ομίλου που κατέχει εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στα 42 της χρόνια η Γουέντι είναι 38 χρόνια μικρότερη από τον σύζυγό της. Συνάντησε τον Ρούπερτ όταν εργαζόταν σε ένα από τα τηλεοπτικά δίκτυα της αυτοκρατορίας του, στο Star TV, στο Χονγκ Κονγκ. Οι παλιοί της συνάδελφοι την περιγράφουν ως εξαιρετικά ικανή στις δημόσιες σχέσεις και εξαιρετικά φιλόδοξη.

Γεννήθηκε το 1968 στην πόλη ΣουΖού της Κίνας στα χρόνια της Πολιτιστικής Επανάστασης. Στα 19 της εγκατέλειψε την Κίνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνδέθηκε φιλικά με ένα ζευγάρι Αμερικανών, τον Τζέικ και την Τζόις Τσέρι.

Η Γουέντι έζησε αρχικά στο σπίτι του ζεύγους στην Καλιφόρνια, πριν μετακομίσει όταν η Τζόις ανακάλυψε ότι η Γουέντι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον σύζυγό της. Το ζευγάρι χωρίζει και η Γουέντι παντρεύεται, σε σύντομο γάμο, τον Τζέικ. Στο μεταξύ αποκτά την αμερικανική υπηκοότητα.

Το 1996 αποφοιτά από το πανεπιστήμιο του Γέιλ και προσλαμβάνεται στο Star TV, όπου και συναντά τον Μέρντοκ, ο οποίος είναι ακόμη παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του Αννα. Το 1999, ο τρίτος γάμος του Ρούπερτ Μέρντοκ τελείται στο καινούργιο του γιοτ.

Η Γουέντι και ο Ρούπερτ ζουν σήμερα στη Νέα Υόρκη με τις δύο κόρες τους Γκρέις και Κλόι, οι οποίες, έπειτα από μία αλλαγή στη διαθήκη του πατέρα τους το 2005, θα κληρονομήσουν μερίδια της NewCorp ίσα με τα πρώτα παιδιά του Ρούπερτ Μέρντοκ, που είναι πλέον ενήλικα.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Γουέντι θα γίνει η ισχυρότερη κληρονόμος της οικογένειας μέχρι τα παιδιά της, που είναι σήμερα δέκα ετών, μπορέσουν να διεκδικήσουν την κληρονομιά τους στα 30 τους χρόνια.

Στη χθεσινή ακρόαση στο βρετανικό κοινοβούλιο , η Γουέντι καθόταν ακριβώς πίσω από τον Μέρντοκ και τον άγγιζε συνεχώς στον ώμο σε ένδειξη συμπαράστασης. Οι φωτογραφίες της Γουέντι, ντυμένης με ένα έντονο ροζ σακάκι, καταλαμβάνουν σήμερα τις πρώτες σελίδες του βρετανικού Τύπου και συνοδεύονται από επαινετικά σχόλια για την ταχύτητα της αντίδρασής της.

Ο βουλευτής Τομ Ουότσον, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World, έκλεισε την χθεσινή ακρόαση με την εξής δήλωση: "κ. Μέρντοκ η σύζυγός σας έχει καλό αριστερό κροσέ".