current views are: 64

21 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση13:13

Το Big Ben σιώπησε για τα επόμενα 4 χρόνια!

Αντιδράσεις από τους πολίτες για τη διάρκεια των έργων αποκατάστασης

Δημοσίευση 13:13’

Αντιδράσεις από τους πολίτες για τη διάρκεια των έργων αποκατάστασης

Ιστορικής σημασίας είναι η σημερινή μέρα για τη Βρετανία καθώς το μεσημέρι στις 12 η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν χτύπησε δώδεκα φορές.

Έπειτα σίγησε για να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν τέσσερα χρόνια. 

Βέβαια, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και είναι σίγουρο πως θα γίνει προσπάθεια οι εργασίες να ολοκληρωθούν ταχύτερα. 

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και άκουσαν  για τελευταία φορά την καμπάνα του Μπιγκ Μπεν. Οι εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 29 εκατομμύρια λίρες (31,7 εκατομμύρια ευρώ) και αφορούν τον πύργο και το ρολόι.

Αν και το μνημείο είναι γνωστό ως Μπιγκ Μπεν η ονομασία αυτή δεν αφορά παρά μόνο την επιβλητική καμπάνα των 13,7 τόνων του βικτωριανού αυτού πύργου των 96 μέτρων ύψος.

Η καμπάνα αυτή έπαψε από σήμερα να σημαίνει την ώρα, όπως το κάνει εδώ και 158 χρόνια σχεδόν χωρίς διακοπή. Ωστόσο το ρολόι θα συνεχίσει να λειτουργεί χάρη σε έναν προσωρινό ηλεκτρικό μηχανισμό που θα τοποθετηθεί για το διάστημα που θα διαρκέσει η ανακαίνιση και το κοινό θα μπορεί να βλέπει τουλάχιστον μία από τις τέσσερις οθόνες του.

Αρκετοί βουλευτές έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους μπροστά στην προοπτική να μην ακούγεται ως το 2021 ο Μπιγκ Μπεν.

Είναι ένα «παράλογο» μέτρο, σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, ένα «εντελώς τρελό» έργο για τον συντηρητικό βουλευτή Τζέιμς Γκρέι.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επενέβη: «Δεν είναι λογικό ο Μπιγκ Μπεν να σιγήσει για τέσσερα χρόνια», τόνισε την Τετάρτη. Ζήτησε μάλιστα από τους αρμόδιους της Βουλής των Κοινοτήτων να επιταχύνουν το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

 


σχετικα αρθρα