Ένας εργαζόμενος 21 ετών της εταιρίας Foxconn αυτοκτόνησε σε εργοστάσιο της στο νότιο τμήμα της Κίνας, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο. Ο νέος θάνατος προστίθεται στο κύμα αυτοκτονιών εργαζομενων της περασμένης χρονιάς στην επιχείρηση της Ταϊβάν.

Ο νεαρός άνδρας είχε αρχίσει να εργάζεται στο εργοστάσιο της εταιρία στην επαρχία Σένζιεν την 27η Ιουνίου. Βρέθηκε νεκρός χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα Economic Times του Χονγκ Κονγκ η οποία επικαλέστηκε ένα στέλεχος της επιχείρησης.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το θάνατό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Commercial Times της Ταϊβάν, η αυτοκτονία του νεαρού δεν πιστεύεται πως οφείλεται στις πιέσεις οι οποίες του ασκούνταν στο εργασιακό του περιβάλλον.

Τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι στη Foxconn, την μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως που αναλαμβάνει την εν μέρει ή εν όλω παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών για λογαριασμό επιχειρήσεων-γιγάντων όπως οι Apple, Sony και Nokia, αυτοκτόνησαν το 2010 υπό παρόμοιες συνθήκες.

Μετά το κύμα των αυτοκτονιών η επιχείρηση είχε ανακοινώσει την αύξηση κατά περίπου 70% των μισθών στα κινεζικά εργοστάσιά της, οι συνθήκες εργασίας στα οποία έχουν καταγγελθεί από ανεξάρτητες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.