current views are: 8

22 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση10:31

Ντ. Τραμπ: Στέλνει άλλους 4.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Η απόσυρση από τη μακροβιότερη στρατιωτική συμπλοκή της Αμερικής στο δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του για το Αφγανιστάν 

Δημοσίευση 10:31’

Η απόσυρση από τη μακροβιότερη στρατιωτική συμπλοκή της Αμερικής στο δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του για το Αφγανιστάν 

Η απόσυρση από τη μακροβιότερη στρατιωτική συμπλοκή της Αμερικής  δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του για το Αφγανιστάν ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα αυτή.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο διάγγελμα που μεταδόθηκε στην πιό δημοφιλή ζώνη τηλεθέασης, είπε ότι η νέα του προσέγγιση σκοπεύει να εμποδίσει το Αφγανιστάν να γίνει ασφαλής τόπος για ισλαμιστές μαχητές που είναι προσηλωμένοι σε επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ. Περιέγραψε επίσης μια σκληρότερη προσέγγιση στην αμερικανική πολιτική ως προς το Πακιστάν.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εξέφρασε τις αρχικές του αμφιβολίες για τη συνέχιση του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2001 μετά τις επιθέσεις στις ΗΠΑ της 11ης Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε επανειλημμένα αναφέρει ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είχε κοστίσει υπερβολικά σε ζωές και χρήματα.

«Το αρχικό μου ένστικτο ήταν η απόσυρση», είπε στην ομιλία του, αλλά πρόσθεσε πως τον έπεισαν οι σύμβουλοί του της εθνικής ασφάλειας να ενισχύσει την στήριξη της κυβέρνησης στην Καμπούλ, που στηρίζει η Αμερική, ώστε να εμποδιστούν οι Ταλιμπάν να την ανατρέψουν.

Ο Τραμπ δεν ανέφερε πόσοι στρατιώτες θα αποσταλούν στο Αφγανιστάν, αλλά ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις σκοπεύει να στείλει άλλους 4.000 που θα συμπληρώσουν τους 8.400 που ήδη έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.


σχετικα αρθρα