Στο επίκεντρο διαδικτυακής διαμάχης βρέθηκε την Τρίτη η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, Λουίζ Λίντον, η οποία κατηγορήθηκε για επίδειξη χλιδής κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο Κεντάκι, μια πολιτεία με υψηλά ποσοστά φτώχειας.

Όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της 36χρονης Λίντον στο Instagram. Σε αυτήν, η ξανθιά Σκωτσέζα ηθοποιός αποβιβάζεται από ένα κυβερνητικό αεροσκάφος που έχει προσγειωθεί στο Κεντάκι.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από το σχόλιο «Φανταστική διαμονή στο Κεντάκι» και μια σειρά από ετικέτες (hashtags) που αναφέρονται στη γκαρνταρόμπα της, στην οποία δεσπόζουν δημιουργίες οίκων όπως "#carréhermès" "tomford" ή "valentino".

Μια μητέρα τριών παιδιών, η Τζένι Μίλερ, ηλικίας 45 ετών, αντέδρασε στην επίδειξη αυτή πλούτου αναρτώντας το μήνυμα: «Είμαι πανευτυχής που μπορέσαμε να χρηματοδοτήσουμε τη μικρή σας απόδραση. #αξιοθρήνητο».

Η Λίντον δεν άργησε να απαντήσει. «Αχ! Πιστεύατε ότι ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι;! Υπέροχο! Πιστεύετε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πλήρωσε το μήνα του μέλιτός μας ή κάποιο προσωπικό ταξίδι;! Lololol».

Και κατόπιν συνέχισε: «Συμβάλατε περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας σε σύγκριση με εμένα και τον σύζυγό μου; Είτε επειδή είστε μισθωτή που καταβάλλει τους φόρους της ή με το να θυσιάζεστε για την πατρίδα σας;».

«Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι εμείς πληρώνουμε περισσότερους φόρους σε ένα μόνο μονοήμερο ταξίδι μας απ' όσους έχετε πληρώσει εσείς ποτέ. Είστε εξαιρετικά ξεπερασμένη», συμπλήρωσε προτού καταλήξει: «Πηγαίνετε λοιπόν να χαλαρώσετε λίγο και δείτε το νέο Game of Thrones. Είναι φοβερό!»

Τα μηνύματα της Λίντον στον λογαριασμό της στο Instagram άρχισαν σύντομα να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, μετά τον χλευασμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από την Τζένι Μίλερ.

Πλέον η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών επιτρέπει την πρόσβαση στον λογαριασμό της στο Instagram σε συγκεκριμένους χρήστες.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο για το θέμα, εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι το ζεύγος Μνούτσιν κατέβαλε στην κυβέρνηση τα έξοδα για τα ταξίδια της Λουίζ Λίντον.