Στην ακύρωση συναυλίας ροκ που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ, προχώρησε η αστυνομία της Ολλανδίας.Οι αρχές εντόπισαν κοντά στο σημείο της συναυλίας βαν γεμάτο φιάλες αερίου, ενώ συνελήφθη ο οδηγός.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές μέσω Twitter, «συνεπεία μιας τρομοκρατικής απειλής, η συναυλία των Allah-Las δεν θα διεξαχθεί απόψε, έπειτα από εντολή της αστυνομίας».

Το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια, Allah-Las, επρόκειτο να δώσει στις 20.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) συναυλία στην πόλη, και ο συναυλιακός χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό στις 19.30 τοπική ώρα.

Αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτηρίου, το οποίο εκκενώθηκε.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, κοντά στο σημείο της συναυλίας βρέθηκε βαν γεμάτο με φιάλες αερίου.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, ο οδηγός του βαν συνελήφθη, ενώ η προειδοποίηση για την απειλή επίθεσης προήλθε από την ισπανική αστυνομία δήλωσε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ.

Σύμφωνα με την El País ο οδηγός του βαν είναι Ισπανός, ενώ και η ολλανδική αστυνομία στη συνέχεια μέσω twitter επιβεβαίωσε ουσιαστικά την συγκεκριμένη πληροφορία:  «Ο Ισπανός οδηγός (...) συνελήφθη και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Ανακρίνεται».