ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ από τους «27» της ΕΕ συμμετείχαν στο συνέδριο της Εσθονίας

Δημοσίευση 23 Αυγούστου 2017, 23:22 / Ανανεώθηκε 23 Αυγούστου 2017, 23:37
Οκτώ από τους «27» της ΕΕ συμμετείχαν στο συνέδριο της Εσθονίας
Facebook Twitter Whatsapp
Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχαν τελικά στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχαν τελικά στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κροατίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο τονίζοντας ότι «ο Κομμουνισμός και Ναζισμός δεν μπορούν να μπουν στην ίδια βάρκα». «Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο Σταύρος Κοντονής.