current views are: 18

24 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση19:35

Συγκλονίζουν οι γονείς του 22χρονου που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο

Μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησαν, οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, του 22χρονου αφροαμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις 7 Ιουλίου στη Ζάκυνθο, και μίλησαν για τη δολοφονία του γιου τους στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. 

Δημοσίευση 19:35’

Μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησαν, οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, του 22χρονου αφροαμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις 7 Ιουλίου στη Ζάκυνθο, και μίλησαν για τη δολοφονία του γιου τους στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. 

Μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησαν, οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, του 22χρονου αφροαμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις 7 Ιουλίου στη Ζάκυνθο, και μίλησαν για τη δολοφονία του γιου τους στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS

Οι γονείς του Τζιλ και Φιλ Χέντερσον μίλησαν στην εκπομπή «CBS This Morning», φιλοξενώντας το συνεργείο στο σπίτι τους στο Όστιν του Τέξας

Η μητέρα του, Τζιλ Χέντερσον, αποκάλυψε ότι ο γιος της αισθανόταν καλύτερα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ένιωθε πιο ασφαλής στην Ευρώπη και γενικότερα στο εξωτερικό, ξέρετε πώς είναι τώρα το κλίμα με τους Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ», δήλωσε η μητέρα, αναφερόμενη στα πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικής βίας κατά Αφροαμερικανών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Αμερική.

Η παρουσιάστρια Gayle King στάθηκε στην τραγική ειρωνεία πίσω από τον θάνατο του 22χρονου νεαρού, ο οποίος κατέφυγε στο ελληνικό νησί για να γλιτώσει τη βία και τελικά ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.

Οι γονείς του Μπακάρι πληροφορήθηκαν την είδηση του θανάτου από την Αμερικανική Πρεσβεία . Επειδή η Πρεσβεία τους κάλεσε τα μεσάνυχτα -ενώ κοιμόντουσαν- την κλήση την βρήκαν το επόμενο πρωί. Όπως εξομολογήθηκε το ζευγάρι στην εκπομπή, όταν είδαν την κλήση προσευχόταν ότι ο γιος τους ήταν καλά.

«Θέλουμε δικαιοσύνη για τον Bakari», δήλωσε ο πατέρας του. «Η δικαιοσύνη σημαίνει ότι όλοι όσοι ενεπλάκησαν … να κλειστούν για πολύ καιρό μέσα στη φυλακή.»

Η οικογένεια του εξομολογήθηκε πως ο 22χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινούσε δική του σειρά ρούχων.

Οι γονείς του δήλωσαν ότι δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από να κρατήσουν τη μνήμη του παιδιού τους ζωντανή. Γι’ αυτό αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επιχείρηση που είχε ονειρευτεί ο Μπακάρι.

Το χρονικό του άγριου φονικού

Ο 23χρονος Μπακάρι Χέντερσον, με καταγωγή από το Τέξας, ταξίδεψε στις 7 Ιουλίου στη Ζάκυνθο, για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν, λένε ότι για τον Henderson οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής.

Ένα όνειρο που έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του, ακόμα δύο Αμερικανούς, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου το επίμαχο βράδυ γινόταν σερβικό πάρτι.

Ένας Αμερικανός από την παρέα του Μπακάρι άφησε ένα άδειο μπουκάλι μπύρας στο τραπέζι μιας παρέας Σέρβων. Οι Σέρβοι με επικεφαλής έναν 32χρονο Βρετανοσέβρο μπράβο στράφηκαν εναντίον της παρέας των Αμερικανών και άρχισαν να βρίζουν και ο τσακωμός ξεκίνησε μέσα στο κατάστημα στις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκε έξω από το μπαρ, όπου οι Σέρβοι κατεδίωξαν τους Αμερικανούς. Οι τελευταίοι έφυγαν τρέχοντας και άφησαν δυστυχώς πίσω τον 22χρονο φίλο τους, με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι Σέρβοι να του επιτεθούν συγκεκριμένα ο 32χρονος Βρετανό-Σέρβος μπράβος και ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν, μαζί με τουλάχιστον 10 Σέρβους, να τον ρίξουν κάτω και να αρχίσουν να τον γρονθοκοπούν σε όλο του το σώμα ακόμα και στο κεφάλι, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σε όλη την διάρκεια αυτού του ανηλεούς ξυλοδαρμού, μάταια οι φίλοι του θύματος φώναζαν στους δράστες να τον αφήσουν ήσυχο.

Οι μαρτυρίες λένε πως συνολικά 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν. Η ιατροδικαστής άλλωστε δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από «θλων όργανο», που σημαίνει από κλωτσιά ή γροθιά. Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν ότι οι δράστες χτύπησαν το θύμα και με ποτήρι μπύρας στο κεφάλι.

 


σχετικα αρθρα