ΔΙΕΘΝΗ

H μητέρα της μηνύτριας του Στρος Καν είχε συνευρεθεί μαζί του!

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2011, 18:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H μητέρα της μηνύτριας του Στρος Καν είχε συνευρεθεί μαζί του!
Facebook Twitter Whatsapp
Oι εκπλήξεις και οι ανατροπές δεν έχουν τέλος στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν. Τα πάνω-κάτω φέρνει τώρα η καταγγελία της μητέρας της Τριστάν Μπανόν, της 31χρονης που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για απόπειρα βιασμού. Η 65χρονη σήμερα Αν Μανσουρέ, σοσιαλίστρια πολιτικός από τη Νορμανδία, κατέθεσε ότι το 2000 η ίδια είχε «συναινετική μεν αλλά βίαιη» ερωτική συνεύρεση μαζί του...
Oι εκπλήξεις και οι ανατροπές δεν έχουν τέλος στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν. Τα πάνω-κάτω φέρνει τώρα η καταγγελία της μητέρας της Τριστάν Μπανόν, της 31χρονης που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για απόπειρα βιασμού. Η 65χρονη σήμερα Αν Μανσουρέ, σοσιαλίστρια πολιτικός από τη Νορμανδία, κατέθεσε ότι το 2000 η ίδια είχε «συναινετική μεν αλλά βίαιη» ερωτική συνεύρεση μαζί του... Η μητέρα της μηνύτριας του DSK έδωσε κατάθεση επί έξι ώρες στη γαλλική αστυνομία. Είπε πως εκείνη η μοναδική ερωτική συνεύρεσή τους δεν έγινε ενάντια στη θέλησή της, αλλά πως ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας «συμπεριφερόταν σαν αρπακτικό» και «με την αισχρότητα ενός κοινού στρατιώτη». Η κατάθεσή της δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού «L'Express».

Η κόρη της, η Τριστάν Μπανόν, έχει καταγγείλει τον Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού, όταν είχε πάει να του πάρει συνέντευξη για ένα βιβλίο το 2003. Η μητέρα της τότε την είχε συμβουλέψει να μην προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του σοσιαλιστή πολιτικού. Τώρα, η μητέρα αποκαλύπτει και την δική της δυσάρεστη εμπειρία σκοπεύοντας να διαψεύσει την εικόνα του «άκακου γόη» την οποία προωθούν οι φίλοι του DSK. Τον περιέγραψε ως «έναν άντρα που θέλει απλά να κατακτά γυναίκες και όχι να τις ευχαριστεί».

Η αστυνομία σκοπεύει να ανακρίνει και τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ για την υπόθεση της Μπανόν. Η μηνύτρια του επικεφαλούς του ΔΝΤ κατέθεσε πως είχε επικοινωνήσει δύο φορές με τον Ολάντ κατά την περίοδο της καταγγελλόμενης επίθεσης, τότε αρχηγό του κόμματος. Ο Ολάντ επιβεβαίωσε χθες μια συνάντησή τους, όπου την είχε συμβουλεύσει «εάν το επιθυμεί, να προχωρήσει σε μήνυση ενάντια στον DSK».

Ο Στρος-Καν θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις αρχές Αυγούστου. Τότε θα αποφανθούν οι δικαστές εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του για την απόπειρα βιασμού της «μειωμένης αξιοπιστίας» ( κατά τις αμερικανικές Αρχές ) καμαριέρας ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης τον περασμένο Μάιο.

Εν τω μεταξύ. ο σοσιαλιστής βουλευτής Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία, αναμένεται να καταθέσει σήμερα στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα σχετικά με τη μήνυση για βιασμό που κατέθεσε η Τριστάν Μπανόν εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με μία πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Ο Ολάντ είναι ένας από τους ανθρώπους που φέρεται ότι είχε ενημερωθεί για την επίθεση την οποία η Μπανόν καταγγέλλει ότι δέχθηκε από τον Στρος-Καν το 2003.

Ο σοσιαλιστής βουλευτής, που έχει επιβεβαιώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται να καταθέσει, είχε ζητήσει χθες Τρίτη να καταθέσει ως μάρτυρας «το συντομότερο δυνατό».

«Αυτό που δεν δέχομαι είναι η εκμετάλλευση αυτής της υπόθεσης που δεν με αφορά, που δεν αφορά το Σοσιαλιστικό Κόμμα, για πολιτικούς σκοπούς. Απαιτώ να σταματήσει αυτό. Αρκετά!», είχε δηλώσει ο Ολάντ χθες το βράδυ.

Η Αν Μανσουρέ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είχε ενημερώσει τον Ολάντ, το 2003 όταν ήταν πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, για την επίθεση που δέχθηκε η κόρη της.

Η Μανσουρέ πάντως επεσήμανε στην εφημερίδα Liberation ότι «δεν κατηγορεί για τίποτε» τον Φρανσουά Ολάντ, του οποίου τη συμπεριφορά χαρακτηρίζει «βαθιά ανθρώπινη».

Ο Ολάντ από τη μεριά του έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι η Μανσουρέ τον είχε ενημερώσει ότι υπήρξε "συμβάν" μεταξύ της Μπανόν και του Στρος-Καν, μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και ότι την είχε συμβουλεύσει να απευθυνθεί στην αστυνομία.Πηγή: tovima.gr/ΑΠE-MΠΕ