ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση Bild: Η Α. Μέρκελ... χάνει μία μονάδα αλλά όχι την πρωτιά

Δημοσίευση 27 Αυγούστου 2017, 11:04 / Ανανεώθηκε 27 Αυγούστου 2017, 12:43
Δημοσκόπηση Bild: Η Α. Μέρκελ... χάνει μία μονάδα αλλά όχι την πρωτιά
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν αυξάνεται το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Xριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) της Άνγκελα Μέρκελ χάνουν για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες 1% χωρίς όμως να αυξάνεται το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). 

Άρα λοιπόν, όπως φαίνεται από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, την οποία διεξήγαγε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, η Γερμανίδα Καγκελάριος «χάνει» μία μονάδα αλλά δεν χάνει την πρωτιά. 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 17 και 23 Αυγούστου με το ερώτημα «Ποιο κόμμα θα ψήφιζατε εάν γίνονταν αυτήν την Κυριακή οι εκλογές;».

Τέσσερις βδομάδες πριν τις τις εθνικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου το 38% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) , δηλαδή 1% λιγότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το 23% (επίσης -1%).

Απώλειες 1% καταγράφουν και οι Πράσινοι (Die Gruenen), αφού σήμερα θα τους ψήφιζε το 7% (έναντι 8%)

Από τα υπόλοιπα κόμματα μόνο το Φιλελεύθερο (FDP) και η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά μιά μονάδα. Ετσι το FDP θα το ψήφιζε σήμερα το 9% των ερωτηθέντων (αντί του 8% της προηγούμενης δημοσκόπησης) και το AfD to 8% (αντί 7%)

Σταθερό παραμένει το ποσοστό του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), το οποίο θα ψήφιζε το 9% των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων καταλαμβάνουν το Φιλελεύθερο κόμμα FDP και η Αριστερά (Die Linke) με 9% και ακολουθούν το AfD με 8%, ενώ οι Πράσινοι καταλαμβάνυν την τελευταία θέση από τα μεγάλα κόμματα με 7%.