current views are: 12

29 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση06:15

Επίθεση αυτοκτονίας σε τράπεζα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ

Έκρηξη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί η Αστυνομία.

Δημοσίευση 06:15’

Έκρηξη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί η Αστυνομία.

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί η Αστυνομία, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων και τον τραυματισμό άλλων εννιά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του παραρτήματος της Kabul Bank, κοντά στην πολύ καλά φυλασσόμενη πρεσβεία.

Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, με τον δράστη να ανατινάσσεται λίγα μέτρα έξω από την τράπεζα. 

Την στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν μπροστά από την τράπεζα πολλοί υπάλληλοι ασφαλείας, οι οποίοι περίμεναν για να εισπράξουν τον μισθό τους ενόψει της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των μουσουλμάνων, της Έΐντ Αλ-Άντχα, στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Γουαχίντ Μαγρόχ.

Ο δρόμος όπου βρίσκεται η τράπεζα είναι ένας εμπορικός δρόμος, ο οποίος οδηγεί στην πλατεία Μασούντ, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερων αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.  Ωστόσο, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, οι οποίοι επιδιώκουν την επιβολή του ισλαμικού νόμου μετά την απομάκρυνσή τους από την εξουσία το 2001 από τις αμερικανικές δυνάμεις, δήλωσε ότι ελέγχει τις πληροφορίες.

Nα θυμίσουμε ότι η πόλη αναστατώνεται άλλη μια φορά μέσα σε ελάχιστες ημέρες, καθώς πριν από 4 ημέρες ένας βομβιστής αυτοκτονίας, αλλά και τέσσερις ένοπλοι, εξαπέλυσαν επίθεση, με τουλάχιστον 20 νεκρούς και 40 τραυματίες, μέσα στο τέμενος Ιμάμ Ζαμάν (Imam Zaman) στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, την ώρα της μεσημεριανής προσευχής. 

 


σχετικα αρθρα