ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ουίλιαμ και Χάρι τιμούν την επέτειο του θανάτου της μητέρας τους Νταϊάνα

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2017, 08:45 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2017, 09:16
Βρετανία: Ουίλιαμ και Χάρι τιμούν την επέτειο του θανάτου της μητέρας τους Νταϊάνα
Facebook Twitter Whatsapp

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα τιμήσουν τη μνήμη της μητέρας τους πριγκίπισσας Νταϊάνα σήμερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα τιμήσουν τη μνήμη της μητέρας τους πριγκίπισσας Νταϊάνα σήμερα, μια μέρα πριν την 20η επέτειο του θανάτου της.

Θα συναντηθούν στο Παλάτι του Κένσινγκτον, την παρούσα κατοικία τους και κατοικία της μητέρας τους μέχρι το θάνατό της σε αυτοκινητιστικό στις 31 Αυγούστου 1997, με εκπροσώπους των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που υποστήριζε η Νταϊάνα.

Δύο δεκαετίες μετά τον θάνατό της, η Νταϊάνα απασχολεί ξανά τα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων, καθώς νέες αποκαλύψεις για τη ζωή της και μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση έχουν εμφανιστεί επί τη ευκαιρία της επετείου του θανάτου της.

Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι συνεισέφεραν σε μερικά από τα ντοκιμαντέρ που τιμούν τη μνήμη της αλλά γενικά κρατούν χαμηλότερους τόνους για την περίσταση απ΄ό,τι άλλες χρονιές. Αύριο θα τιμήσουν την επέτειο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σήμερα, οι δύο γιοί της Νταϊάνα θα επισκεφθούν έναν από τους δημόσιους κήπους του Παλατιού του Κένσινγκτον, ο οποίος έχει προσωρινά μετασχηματιστεί για να τιμήσει την πριγκίπισσα. Στον κήπο έχουν φυτευτεί λευκά τριαντάφυλλα Αγγλίας, ενώ ο χώρος έχει ονομαστεί Λευκός Κήπος προς τιμήν της.

Ο επικεφαλής κηπουρός του παλατιού και ένας κηπουρός που γνώριζαν την Νταϊάνα από τις συχνές επισκέψεις της στο σημείο αυτό, που ονομαζόταν προηγουμένως "Βυθισμένος" Κήπος, θα εξηγήσουν τη διάταξη των λουλουδιών και θα δείξουν στα παιδιά της μερικά από τα αγαπημένα της φυτά.

Χθες, οι Βρετανοί απόθεσαν τα δικά τους λουλούδια έξω από το παλάτι. Στις πύλες του παλατιού έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και μηνύματα από τον κόσμο που απέτισε το δικό του φόρο τιμής στην Νταϊάνα.

Μετά την ξενάγησή τους στον κήπο, οι πρίγκιπες θα συναντηθούν με εκπροσώπους των ιδρυμάτων που υποστήριζε η Νταϊάνα, όπως το Νοσοκομείο Παίδων Great Ormond Street, το Εθνικό Ταμείο AIDS, και το ίδρυμα για την καταπολέμηση της λέπρας, Leprosy Mission.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει το πώς έγινε το δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή της η Νταϊάνα:

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters