current views are: 7

3 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:15

Το τελευταίο «οχυρό» του ISIS – 2.000 αιμοδιψείς τζιχαντιστές μάχονται λυσσαλέα

Έχουν δύο επιλογές «να παραδοθούν ή να πεθάνουν»

Δημοσίευση 18:15’

Έχουν δύο επιλογές «να παραδοθούν ή να πεθάνουν»

Στην καρδιά της μάχης στο τελευταίο οχυρό του ISIS στο Ιράκ βρέθηκε η Sun καταγράφοντας απίστευτες εικόνες καταστροφής μετά από σκληρές μάχες.

Μαχητές που πολεμούν ενάντια σε 2.000 αιμοδιψείς τζιχαντιστές τονίζουν πως θα πρέπει να παραδοθούν ή να πεθάνουν.

Το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Βόρειο Ιράκ καταρρέει με τους μαχητές του συνασπισμού να λένε πως οι τζιχαντιστές πρέπει να συμφιλιωθούν με την ιδέα της παράδοσης ή του θανάτου.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα προηγούμενα 24ωρα πως το Tal-afar δεν ελέγχεται πλέον από τους ισλαμιστές.

Η πόλη περικυκλώθηκε από όλες τις πλευρές από τη στιγμή που ξεκίνησε η μάχη για τη Μοσούλη αλλά είναι και ο τελευταίος θύλακας τζιχαντιστών που παραμένει ενεργός.

Ο Κούρδος διοικητής του ένατου τάγματος, Salam Omar, υποστήριξε πως η επιχείρηση για την ανακατάληψη της Hawija πρόκειται να ξεκινήσει στο τέλος του έτους.

«Η Hawija είναι η πιο σημαντική πόλη που πρέπει να ελευθερώσουμε από το Ισλαμικό Κράτος. Και τώρα που η Tal-afar ελευθερώθηκε – πράγμα που είναι πολύ θετικό – θα κατευθύνουμε τις δυνάμεις [συμμαχίας και Αμερικανών] ώστε σύντομα να ξεκινήσει η επιχείρηση».

Ο διοικητής τονίζει πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα βρεθούν αντιμέτωποι με 2 επιλογές όταν ξεκινήσει η επίθεση. «Δεν έχουν πουθενά να πάνε πια. Ή θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν», τόνισε.

Ο 27χρονος εκτιμά πως στην πόλη έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1000 ακραίοι ισλαμιστές ενώ ο αριθμός τους ίσως αγγίζει και τις 2000.

Ο διοικητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αρκετοί άμαχοι να είναι εγκλωβισμένοι στην πόλη και αναγνώρισε πως η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη από την εξέλιξη αυτή.

«Δεν υπάρχουν πολλοί πλέον που να διαφεύγουν και οι ελάχιστοι που τα καταφέρνουν είναι σε πολύ κακή κατάσταση, υποσιτισμένοι και αφυδατωμένοι», αναφέρει και προσθέτει: «Τίποτα δεν σταματά τους τζιχαντιστές. Συχνά εξαπολύουν επιθέσεις, και κυρίως τις νύχτες».


σχετικα αρθρα