Το ενδιαφέρον του διεθνή Τύπου μονοπώλησε η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, στην Αθήνα, με το Spiegel ωστόσο να δίνει έμφαση κυρίως στην εμμονή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, του Εμανουέλ Μακρόν για αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα, το Spiegel με τίτλο «Η καλύτερη εκδοχή του Σόιμπλε», σχολίασε τις τοποθετήσεις του Γάλλου προέδρου με τον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού στην Αθήνα να επισημαίνει ότι ο Εμ. Μακρόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, όντας «νέος σε ηλικία όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να έχει πάνω του το στίγμα του παλαιού πολιτικού κατεστημένου αλλά και ως εκπρόσωπος της ισχυρότερης μεσογειακής χώρας στην ΕΕ που αποτελεί αντίβαρο στους αυστηρούς Γερμανούς. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η εμμονή του Μακρόν σε αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις θυμίζει μάλλον περισσότερο τον γερμανό υπ. Οικονομικών Σόιμπλε παρά τον αριστερό Τσίπρα».

Και το Spiegel εστιάζει περισσότερο στο κάλεσμα που απηύθυνε ο γάλλος πρόεδρος προς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βέβαιος ότι οι γάλλοι επιχειρηματίες θα ανταποκριθούν και μάλιστα άμεσα εμφανίστηκε ο έλληνας υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε δηλώσεις του προς το Spiegel: ‘Σύντομα οι Γάλλοι θα επενδύσουν μαζικά, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στις υποδομές και σε άλλους τομείς’, όπως είπε. «Το γαλλικό ενδιαφέρον είναι πραγματικό», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, σημειώνοντας ότι στον αντίποδα και η Ελλάδα ετοιμάζεται να επενδύσει και να αγοράσει γαλλικά όπλα. Τους επόμενους 8 με 12 μήνες αναμένεται το κλείσιμο συγκεκριμένων συμφωνιών, ανέφερε προς το Spiegel μέλος της γαλλικής αντιπροσωπείας.