Ανέλαβε σήμερα και επίσημα τα καθήκοντά του ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής, νομικός Πόλυς Πολυβίου, ο οποίος διορίσθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για να εξετάσει τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς. Ο κ. Πολυβίου ορκίστηκε ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Πολυβίου θα εκπληρώσει στο ακέραιο την εντολή που του ανέθεσε η Πολιτεία.

Ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει η πρώτη ανοικτή συνεδρία της επιτροπής.

Πρόσθεσε ότι ο συνταξιούχος πυροτεχνουργός της Αστυνομίας Αντώνης Σιακαλλής, ο οποίος τον βοηθά στο έργο του, επισκέφθηκε ήδη δύο φορές τη σκηνή της τραγωδίας. Ανέφερε ότι σύντομα προτίθεται να επισκεφθεί το χώρο και ο ίδιος.

Ο κ. Πολυβίου χαρακτήρισε το έργο που έχει αναλάβει δύσκολο και λεπτό και διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες θα συνεχισθούν καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, ώστε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου να είναι σε θέση να παραδώσει το πόρισμα για την τραγωδία που έπληξε την Κύπρο.

Ο Πόλυς Πολυβίου συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου για ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση αναφορικά με την πορεία των ερευνών για την τραγωδία. Σημείωσε δε ότι δεν πρέπει να γίνει τίποτε από τη δική του ερευνητική επιτροπή, το οποίο να επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο τις αστυνομικές έρευνες και τις ποινικές διαδικασίες.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα. Με τον κ. Πολυβίου, πρόσθεσε, εξετάσαμε τρόπους συνεργασίας έτσι ώστε οι δυο έρευνες να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν αρμονικά, κατά τρόπο που να φανεί στο τέλος αν κάποιος ή κάποιοι φέρουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες για το συμβάν.