Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β' ζήτησε σήμερα την προστασία των μέσων ενημέρωσης μετά τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Αμάν πριν από δέκα ημέρες.
Ο βασιλιάς χαρακτήρισε "αδικαιολόγητες" τις βιαιότητες εναντίον δημοσιογράφων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Petra μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των δημοσιογράφων της Ιορδανίας Τάρεκ Μομάνι.

"Απέρριψε όλα τα μέτρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να παρεμποδίσουν το έργο των μέσων ενημέρωσης, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ακριβή και ανεξάρτητη μετάδοση ειδήσεων", πρόσθεσε το πρακτορείο.

Τουλάχιστον εννέα δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα όταν η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών που ζητούσαν μεταρρυθμίσεις και μίας ομάδας πιστών στον βασιλιά.

"Επιθυμούμε τα μέσα ενημέρωσης να είναι ενεργά και αποτελεσματικά ώστε να βοηθήσουν να υλοποιηθεί το όραμα μας για μεταρρυθμίσεις", υπογράμμισε ο Αμπντάλα, πάντα σύμφωνα με το Petra.

Σε μία έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη από την αστυνομία αναφέρεται ότι οι διαδηλωτές και τα μέσα ενημέρωσης ευθύνονται για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν. Η αστυνομία υποστήριξε ότι "θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ταυτοποιήσει αυτούς που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους".