current views are: 70

18 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:32

Αυτή είναι η γυναίκα που ερωτεύτηκε τρελά ο Τσάρλι Τσάπλιν

Ο διάσημος ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν, δεν ήταν μόνο γνωστός για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, αλλά και για την αδυναμία του στα νεαρά κορίτσια. Ο Σαρλό ήταν ερωτιάρης, άπιστος και επιπόλαιος με τις γυναίκες.

Δημοσίευση 14:32’

Ο διάσημος ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν, δεν ήταν μόνο γνωστός για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, αλλά και για την αδυναμία του στα νεαρά κορίτσια. Ο Σαρλό ήταν ερωτιάρης, άπιστος και επιπόλαιος με τις γυναίκες.

Ο διάσημος ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν, δεν ήταν μόνο γνωστός για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, αλλά και για την αδυναμία του στα νεαρά κορίτσια. Ο Σαρλό ήταν ερωτιάρης, άπιστος και επιπόλαιος με τις γυναίκες.

Παντρεύτηκε 3 φορές  και χώρισε άλλες τόσες.  Η τέταρτη σύζυγός του όμως ήταν  η μοναδική που ερωτεύτηκε τρελά και έμεινε μαζί της ως το τέλος της ζωής του. Πρόκειται για την 17χρονη Oona O’Neill, κόρη του βραβευμένου  συγγραφέα Eugene O’ Neill, την οποία γνώρισε όταν ήταν ο ίδιος 54 ετών, πολύ μεγάλος για την εποχή του. Oona, το όνομά της βγαίνει από το λατινικό una και σημαίνει η μοναδική, η μία.

Ο Eugene O’Neill αντιτάχθηκε σκληρά σε αυτό το γάμο. Μάλιστα, απείλησε την κόρη του ότι δε θα την ξαναδεί  αν κάνει αυτό το γάμο. Αυτό όμως δεν άλλαξε και πολλά πράγματα στη ήδη διαταραγμένη σχέση πατέρα και κόρης:  ο νομπελίστας συγγραφέας εγκατέλειψε τη μητέρα της και τα δυό παιδιά του για να ζήσει τον έρωτά του με μια ηθοποιό, όταν η Oona ήταν μόλις 2 ετών. Η Oona και ο Shane  μεγάλωσαν με τη μητέρα τους, την ηθοποιό Agnes Boulton.

Σε ηλικία 17 ετών η πανέμορφη Oona φθάνει στη Νέα Υόρκη. Κάνει παρέα με τον Τruman Capote και τον μετέπειτα διάσημο συγγραφέα J. D Salinger («Ο φύλακας στη σίκαλη») με τον οποίο είχε δεσμό. Το 1942 εκλέγεται Glamour Girl από το Stork Club, ένα κλαμπ της μόδας.

Ο Eugene O’ Neill βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του αλλά παρακολουθεί τις παρέες της κόρης του και επαναστατεί. Στον δικηγόρο του Harry Weinberger, γράφει εκείνη την εποχή ένα γράμμα στο οποίο του παραγγέλνει αν δει την κόρη του, να της πει ότι αν πάει στο Hollywood, δε θα της ξαναμιλήσει.

Αλλά η Oona έχει τη φιλοδοξία να γίνει ηθοποιός. Ξεκινάει λοιπόν από το θέατρο και μετακομίζει στο Hollywood. Εκεί την πρόσεξε ο Orson Welles και γίνεται ο μέντοράς της, αλλά και εραστής της,  λένε κάποιοι. Η ιμπρεσάριος Mina Wallace της κανονίζει μάλιστα ένα ραντεβού με τον πιο διάσημο ηθοποιό της εποχής, τον Charlie Chaplin,για να παίξει στην ταινία ‘’Shadow and Substance’’ μαζί του.

O Charlie Chaplin έγραψε χαρακτηριστικά στα απομνημονεύματά του:

«Δεν συζητούσαμε για το έργο, αλλά το θέμα επανερχόταν συχνά. Εγώ ανέφερα ότι ο ρόλος απαιτούσε μια πολύ νεαρή κοπέλα και η δις Wallace μου απάντησε ότι η Ο’Neill  ήταν μόνο 17 ετών. Παρότι ο ρόλος απαιτούσε κάποια νέα κοπέλα, η περσόνα του ρόλου είχε βάθος και θα χρειαζόταν μια ηθοποιός πιο έμπειρη και μεγαλύτερη. Λυπήθηκα, αλλά πίστευα ότι δεν έκανε για τον ρόλο».

Η Oona εκείνο το βράδυ ανακάλυψε ότι ο διάσημος ηθοποιός λάτρευε  να τον λένε «Charlie» και δεν του αρέσει να τον φωνάζουν «Κύριε. Παρόλη τη διαφορά ηλικίας, γοητεύεται από το διάσημο ηθοποιό, και σύντομα συνάπτουν σχέση.

Ο Chaplin περίμενε να φτάσει η Oona  τα 18 χρόνια και την παντρεύτηκε στις 16 Ιουνίου 1943. Ο γάμος τους προκάλεσε σκάνδαλο στο Hollywood. Οι δημοσιογράφοι περιγράφουν τον Chaplin ως « γερο-σάτυρο και Καζανόβα». Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για πραγματικό έρωτα. Οι χριστιανικές ενώσεις επαναστατούν και θεωρούν αυτό τον γάμο πρόκληση.

Οι νεόνυμφοι φεύγουν κρυφά για το μήνα του μέλιτος στην Σάντα Μπάρμπαρα και νοικιάζουν μια βίλα για δύο μήνες. Μένουν εκεί εξήντα ημέρες και ζουν έναν «συγκλονιστικό ρομαντισμό, γεμάτο ευτυχία, ανησυχία και ελπίδα», όπως θα γράψει ο Chaplin στα απομνημονεύματά του.

Η Οοna εγκατέλειψε την καριέρα ηθοποιού που ονειρευόταν και αφιερώθηκε αποκλειστικά στον μεγάλο κωμικό. Κάθε εβδομάδα δέχονταν στο σπίτι τους όλο το Ηollywood: την Greta Garbo, την Olivia de Havilland, τον Humphrey Bogart, τον Errol Flynn, και άλλους.

Ο «Μικρός Αλήτης» ή «Σαρλό» ήταν εκείνη την εποχή το πιο αναγνωρίσιμο φανταστικό πρόσωπο στην ιστορία και έκανε τον Chaplin εκατομμυριούχο ήδη από τα τριάντα του. Είναι ο δημιουργός αριστουργημάτων όπως ο «Χρυσοθήρας»  το 1925, τα «Φώτα της Πόλης» το 1931, οι «Μοντέρνοι Καιροί» το 1936.

Η ζωή του ζεύγους ήταν λαμπερή, κοσμική. Μεταξύ 1944 και 1962 η Οona γέννησε οκτώ παιδιά: την Geraldin, τον Michael, την Joséphine, την Victoria, τον Eugène, την Jane, την Annette, και τον Christopher James. Ο τελευταίος γεννήθηκε όταν ο Τσάπλιν ήταν ήδη 73 ετών.

Ωστόσο, το 1952, στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου και της Μαύρης Λίστας, o Chaplin έπεσε σε δυσμένεια λόγω των αριστερών πολιτικών φρονημάτων του. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού του προς το Λονδίνο, έμαθε την απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης να άρει τη βίζα του και επομένως το δικαίωμα επιστροφής του στην Αμερική. Μετά από αυτό το γεγονός παρέμεινε οριστικά στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στο Βεβέ της Ελβετίας.

Στο διάστημα αυτό ταξίδεψε στην Αμερική μόνο μια φορά, το 1972, προκειμένου να παραλάβει το ειδικό Τιμητικό Όσκαρ για τη συνεισφορά του στην έβδομη τέχνη, κερδίζοντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια χειροκρότημα της ιστορίας των βραβείων. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει δέκατο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

Ο Charlie Chaplin πέθανε το 1977 στην Ελβετία σε ηλικία 88 ετών. Η Οona δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατό του και συνέχισε να ζει μεταξύ Ελβετίας και Νέας Υόρκης. Βυθίζεται στο αλκοόλ και απομονώνεται. Δεν σκέπτεται ούτε για μια στιγμή να ξαναπαντρευτεί. Ήταν η λαίδη Τσάπλιν και ήταν πολύ αργά για να ξαναερωτευθεί.

Η κόρη της  Jein Τσάπλιν, έχει δηλώσει : «Ορισμένα βράδια, στη Νέα Υόρκη, με κατάθλιψη, η Oona περπατούσε ανάμεσα στην 42η Οδό και την Park Avenue. Κατέληγε στο εστιατόριο Oyster Bar και δειπνούσε μόνη, πίνοντας βότκα. Φεύγοντας γέμιζε με φιλοδωρήματα 100 δολαρίων τους άστεγους που βρίσκονταν στο Grand Central Terminal. Μερικές φορές, για να ξεφύγει από τη μελαγχολία τηλεφωνούσε σε έναν άλλο καταθλιπτικό, τον Truman Capote. Η μαμά και εκείνος βλέπονταν συχνά στη Νέα Υόρκη. Η κοινή τους φίλη Carol Matthau τους έκανε συχνά παρέα».

Και οι δύο γυναίκες είναι αλκοολικές, ενώ ο Truman πρόσθετε στις βραδιές τους και την κοκαϊνη. Ο Capote  έγραψε κάποια στιγμή την Oona στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Εξαιτίας του αλκοόλ, η Oona δεν διαθέτει πια ενέργεια για κανέναν. Απομακρύνεται από τα παιδιά της γιατί φοβάται ότι την επικρίνουν. Η Annette Τσάπλιν έχει δηλώσει: «Νομίζαμε ότι δεν ήταν πολύ χαρούμενη όταν μας έβλεπε. Αλλά δεν ήταν αλήθεια. Όταν είδαμε το ημερολόγιό της, μετά τον θάνατό της, συνειδητοποιήσαμε ότι κάθε φορά που φεύγαμε από το σπίτι της, στεναχωριόταν. Όταν ήμασταν εκεί ήθελε να φύγουμε, αλλά όταν φεύγαμε ήθελε να ξαναγυρίσουμε».

Όταν έγινε 60 ετών η Oona διοργάνωσε ένα πάρτι στη δίπατη μεζονέτα της στην Νέα Υόρκη. Όταν έφτασαν όλοι οι καλεσμένοι της, κλειδώθηκε στο δωμάτιό της, εντελώς μεθυσμένη. Kάποια στιγμή βγήκε τελικά, σήκωσε ένα ποτήρι σαμπάνια και είπε: «Να τι θέλω να πω και μπορώ να το πω επιτέλους, στα 60 μου: Μισώ τον πατέρα μου, τον Eugene O’Neill!  και κατέβασε το μπουκάλι μονορούφι.

Ο Bertrand Meyer-Stabley, συγγραφέας του βιβλίου «Oona Chaplin» γράφει για εκείνη: «Ηταν ένα μοναχικό παιδί και αναζητούσε έναν προστάτη, κάποιον να την υιοθετήσει, σαν ένα γατάκι που αναζητάει το γάλα του στις 8 το βράδυ». Ο ίδιος έγραψε ότι η ζωή της ήταν γραφτό να έχει δύο σημαντικούς άνδρες, τον διάσημο πατέρα της Eugene O ‘Neill και τον εξίσου διάσημο σύζυγό της Charlie Chaplin.

Η Oοna πέθανε το 1991 σε ηλικία 64 ετών.

Πηγή: Star.gr


σχετικα αρθρα