current views are: 8

19 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:19

Spiegel: Καταψηφίστε την Μέρκελ – Είναι υπεύθυνη που θα μπουν στη Βουλή οι ναζί!

«Η Άνγκελα Μέρκελ αξίζει να καταψηφιστεί. Φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι θα μπουν στην γερμανική Βουλή οι ναζί», αναφέρεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», με τίτλο: «Μέρκελ, Η μητέρα του (ακροδεξιού λαϊκιστικού- κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία) ΑfD».

Δημοσίευση 10:19’

«Η Άνγκελα Μέρκελ αξίζει να καταψηφιστεί. Φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι θα μπουν στην γερμανική Βουλή οι ναζί», αναφέρεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», με τίτλο: «Μέρκελ, Η μητέρα του (ακροδεξιού λαϊκιστικού- κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία) ΑfD».

«Η Άνγκελα Μέρκελ αξίζει να καταψηφιστεί. Φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι θα μπουν στην γερμανική Βουλή οι ναζί», αναφέρεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», με τίτλο: «Μέρκελ, Η μητέρα του (ακροδεξιού λαϊκιστικού- κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία) ΑfD».

«Η αποκτήνωση των αστών, η εργασιακή ανασφάλεια των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, η απογοήτευση πολλών Γερμανών σε ό,τι αφορά στην δικαιοσύνη και την ισότητα των ευκαιριών, όλα αυτά έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της καγκελαρίας Μέρκελ. Και όλα αυτά αποτέλεσαν το λίκνο τoυ AfD. Η Μέρκελ είναι η μητέρα του τέρατος. Έχει ευθύνη για τις σημαντικότερες και καταστρεπτικότερες κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων 25 ετών», αναφέρεται στο άρθρο.

Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Γιάκομπ Αουγκστάιν, αρθρογράφος και γιος του ιδρυτή του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», υπογράφει το άρθρο με το οποίο, όπως τονίζει, δικαιώνει τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, οποίος προειδοποίησε ότι στο εγγύς μέλλον «θα βρίσκονται στο βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου για πρώτη φορά από το 1945 αληθινοί ναζί», αναφερόμενος στο ξενοφοβικό αντιευρωπαϊκό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ετοιμάζεται για θριαμβευτική επάνοδο με ποσοστά ως και 12%.

«H Άνγκελα Μέρκελ είναι η μητέρα του AfD. Αυτή έκανε σκοπιά όταν ήρθαν οι ναζί στο Κοινοβούλιο. Και μόνο γι’ αυτό θα άξιζε να καταψηφιστεί», συνεχίζει ο αρθρογράφος.

«Ναζί. Σκληρή λέξη, μήπως όμως και με αυτήν υποβαθμίζονται οι πράξεις των δολοφόνων των Εβραίων και εκείνων οι οποίοι ξεκίνησαν τον πόλεμο του τρίτου Ράιχ; Oι πολιτικοί του ΑfD απλώς πέταξαν τις μάσκες πίσω από τις οποίες κρύβονται ορισμένοι ευυπόληπτοι πολίτες. Ομως, όταν η χώρα διολίσθαινε προς τα δεξιά, το τιμόνι κρατούσε η Μέρκελ» σχολιάζεται στο άρθρο που καταλήγει:

«Εν τούτοις, η Μέρκελ δεν θα καταψηφιστεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Ο καθένας ο οποίος θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Μέρκελ βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα ποιον να ψηφίσει. Ή να μην πάει καν να ψηφίσει; Διότι είτε ψηφίσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), είτε τους Πράσινους (Die Gruenen), είτε το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), όλοι προσβλέπουν στην Μέρκελ. Επομένως δεν είναι μεμπτό εάν κάποιος μείνει στο σπίτι του, αφού δεν είναι δείγμα πολιτικής ωριμότητας να ψηφίζει κανείς το μη χείρον, αλλά παραίτησης».


σχετικα αρθρα