current views are: 8

21 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:29

Νέα σύλληψη υπόπτου για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Δημοσίευση 08:29’

Ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη την περασμένη νύκτα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα σε συρμό του μετρό του Λονδίνου την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Είναι ο έκτος ύποπτος που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο νεαρός, ηλικίας 17 ετών, συνελήφθη στο Θόρντον Χιθ, προάστιο του Λονδίνου, όπου διεξάγονται έρευνες.

«Η έρευνα προχωρά γρήγορα», δηλώνει σε ανακοίνωση ο Ντιν Χέιντον, στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Έξι άτομα κρατούνται πλέον και συνεχίζονται οι έρευνες σε πέντε σημεία», διευκρινίζει εξηγώντας ότι αυτές θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Οι ύποπτοι κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου. Η βρετανική αντιτρομοκρατική νομοθεσία επιτρέπει την κράτησή τους επί 14 ημέρες χωρίς την απαγγελία κατηγοριών.

Οι έρευνες διεξάγονται, εκτός του Θόρντον Χιθ, σε τρία σημεία του Νιούπορτ, όπου συνελήφθησαν τρεις άνδρες 25, 30 και 48 ετών αντίστοιχα. Παράλληλα, δύο ακόμη αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις διεξάγονται στην κομητεία του Σάρεϊ, νοτιο-δυτικά του Λονδίνου, όπου κατοικούσαν οι δύο πρώτοι ύποπτοι που συνελήφθησαν.

Δεκαοκτάχρονος νεαρός συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ και, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν Ιρακινό, ορφανό, που ζούσε στο Σάνμπερι-ον-Τέιμς, σε σπίτι που ανήκε σε ζευγάρι ηλικιωμένων που είχε ρόλο ανάδοχης οικογένειας.

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη ακόμη ένας νέος 21 ετών στο προάστιο Χάνσλοου, δυτικά του Λονδίνου.


σχετικα αρθρα