current views are: 17

21 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:38

Το Πουέρτο Ρίκο «αφανίστηκε» από τον τυφώνα «Μαρία» – Συγκλονιστικές εικόνες από drone

Συγκλονιστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας «Μαρία» στο Πουέρτο Ρίκο

Δημοσίευση 17:38’

Συγκλονιστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας «Μαρία» στο Πουέρτο Ρίκο

Συγκλονιστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας «Μαρία» στο  Πουέρτο Ρίκο με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 24.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε drone από το πέρασμα του τυφώνα στο Πουέρτο Ρίκο, αναδεικνύοντας το μέγεθος του φαινομένου. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Πουέρτο Ρίκο “αφανίστηκε”», κηρύσσοντας το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 Η δήμαρχος του Σαν Χουάν, της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο, Κάρμεν Γιουλίν Κρους, μιλώντας για το εύρος των ζημιών που προκάλεσε ο κυκλώνας υπογράμμισε ότι “το Σαν Χουάν που ξέραμε μέχρι χθες χάθηκε”. Εξέφρασε μάλιστα φόβους ότι όλο το νησί και τα 3,5 εκατομμύρια των κατοίκων του μπορεί να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ακόμη και για 4-6 μήνες.

Το αεροδρόμιο του Σαν Χουάν πάντως επαναλειτούργησε σήμερα, μόνο όμως για την προσγείωση στρατιωτικών αεροσκαφών. Ορισμένες εμπορικές πτήσεις μπορεί να επαναληφθούν από αύριο Παρασκευή.

Η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο δεν γνωρίζει ακόμη πόσα σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Οι αρχές όμως εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να φιλοξενήσουν πολλούς άστεγους ανθρώπους σε καταφύγια.

Ο κυκλώνας αναμένεται ότι θα ενισχυθεί ελαφρά καθώς κινείται βορειότερα, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πάντως ότι δεν θα πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Το μέγεθος του φαινομένου φαίνεται ότι έχει προβληματίσει τις Αρχές, με τον κυβερνήτη να μιλά για τον «πλέον καταστροφικός στην ιστορία» της νήσου, όπου οι πληγές παραμένουν ανοικτές μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα «Πρόκειται για τον καταστροφικότερο κυκλώνα του αιώνα ή της σύγχρονης ιστορίας (…). Κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι ζημιές» .


σχετικα αρθρα