current views are: 8

24 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:52

Μ. Σουλτς: Μεγάλος συνασπισμός τέλος – Χάσαμε τις εκλογές

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα exit polls ο κ. Σουλτς παραδέχτηκε την ήττα του, έκανε λόγο για «πικρή ημέρα για το SPD», ενώ τόνισε πως η εκλογική επιτυχία του AfD ήταν «οδυνηρή».

Δημοσίευση 16:52’

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα exit polls ο κ. Σουλτς παραδέχτηκε την ήττα του, έκανε λόγο για «πικρή ημέρα για το SPD», ενώ τόνισε πως η εκλογική επιτυχία του AfD ήταν «οδυνηρή».

Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει στη Γερμανία το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα που εξελίχθηκε σε ιστορική πανωλεθρία για τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα exit polls ο κ. Σουλτς παραδέχτηκε την ήττα του, έκανε λόγο για «πικρή ημέρα για το SPD», ενώ τόνισε πως η εκλογική επιτυχία του AfD ήταν «οδυνηρή». «Θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μάχες κατά της άκρας δεξιάς», υποστήριξε και ανακοίνωσε πως το κόμμα θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

«Ευχαριστώ για το θάρρος και τη δύναμη που μου δώσατε. Σήμερα είναι πικρή ημέρα για τη γερμανική σοσιαλδημοκρατία. Χάσαμε και τις ομοσπονδιακές εκλογές. Ευχαριστώ όσους μας ψήφισαν κι ας είναι λιγότεροι, θα παλέψουμε για την επόμενη εκλογική περίοδο. Ευχαριστώ τους υποστηρικτές μας , όσους μας ψήφισαν, έμειναν μαζί μας και έδωσαν μάχη και στο διαδίκτυο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κατά τη συμμετοχή του λίγο αργότερα στο στρογγυλό τραπέζι με τους υπόλοιπους επικεφαλής των κομμάτων, ο κ. Σουλτς απευθυνόμενος προς την Αν. Μέρκελ είπε πως «είσαι η μεγαλύτερη ηττημένη» των εκλογών.  Παράλληλα πρόσθεσε ότι πιστεύει πως τελικά σχηματιστεί ο λεγόμενος συνασπισμός «Τζαμάικα», ενώ τόνισε ότι η θέση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είναι στην αντιπολίτευση.

Ωστόσο προειδοποίησε τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων ότι η Μέρκελ «θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στη καγκελαρία».

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Τόμας Όπερμαν ανακοίνωσε πως το SPD θα ασκήσει τα καθήκοντα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης


σχετικα αρθρα