current views are: 5

25 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση22:34

Ανοδικός ο ρυθμός ανάπτυξης για την Γαλλική οικονομία

Το 2018 στην Γαλλία αναμένεται ανάπτυξη 1,7%.

Δημοσίευση 22:34’

Το 2018 στην Γαλλία αναμένεται ανάπτυξη 1,7%.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μπορεί να φθάσει το 1,7% το 2017, από το 1,4% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκαλό προέβη σε αυτή την πρόβλεψη σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Midi Libre, στην οποία τονίζει τη σημασία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων για τη χώρα.

«Η οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Ωστόσο, στη χώρα μας, η ανάπτυξη δεν είναι ακόμα αρκετά ισχυρή», δήλωσε ο Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Φέτος, μπορεί να φθάσει το 1,7%. Αυτό και πάλι θα είναι χαμηλότερο του μέσου όρου στην ευρωζώνη, που βρίσκεται λίγο πάνω από το 2%. Αυτή η υποαπόδοση τονίζει μια επιτακτική ανάγκη – πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ανάκαμψη για να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, προκειμένου να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο ανάπτυξή μας σε αυτό των ευρωπαίων γειτόνων μας, που έχουν επιτύχει σε αυτό τον τομέα», πρόσθεσε.

Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη από τον επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας συμβαδίζει με αντίστοιχες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης το 2017, ενώ ο ΟΟΣΑ αυτό το μήνα αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ φέτος στο 1,7% από το 1,3%.

 


σχετικα αρθρα