current views are: 8

25 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:07

Οι ΗΠΑ λένε πως δεν κήρυξαν τον πόλεμο στον Κιμ αν και απειλούν με… στρατιωτική δράση

Αφορμή για τη νέα κόντρα των δυο χωρών είναι οι πτήσεις αμερικανικών μαχητικών πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο.

Δημοσίευση 19:07’

Αφορμή για τη νέα κόντρα των δυο χωρών είναι οι πτήσεις αμερικανικών μαχητικών πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα, πετώντας το μπαλάκι η μία στην άλλη, ανεβάζοντας ταυτόχρονα το πολιτικό θερμόμετρο.

Αφορμή για τη νέα κόντρα των δυο χωρών είναι οι πτήσεις αμερικανικών μαχητικών πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο. Η ενέργεια αυτή έριξε νερό στο μύλο τις προκλητικότητας, με τον Βορειοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών να διαμηνύει  ότι η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας της.

«Αν η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες, ξέρετε, θα φροντίσουμε να παράσχουμε επιλογές στον πρόεδρο για να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ.

Από την μεριά του το Πεντάγωνο σήκωσε το «γάντι», ανακοινώνοντας ότι θα παράσχει επιλογές στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα αν συνεχιστούν οι προκλητικές της ενέργειες.

Στον αντίποδα των δηλώσεων της Βόρειας Κορέας για δήθεν πόλεμο των ΗΠΑ στην Πιονγιανγκ, ο Λευκός Οίκος τόνισε μέσω της εκπροσώπου του Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα κατά την ομιλία που εκφώνησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα.


σχετικα αρθρα