Ένας αξιωματούχος των λίβυων εξεγερμένων δήλωσε σήμερα ότι ένα μέλος του στενού κύκλου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση με ρουκέτα που σημειώθηκε εναντίον ενός δωματίου στην Τρίπολη όπου συναντώνταν ανώτεροι αξιωματούχοι. Ο Άλι Εσάουι, επικεφαλής διεθνών σχέσεων των εξεγερμένων, δήλωσε ότι ένας από τους γιους του Καντάφι, ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ο πρωθυπουργός αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αμπντάλα αλ Σενούσι και ένας αξιωματούχος ονόματι Μανσούρ Ντάου βρίσκονταν στο δωμάτιο την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση.

Ο Ντάου, που τραυματίστηκε, είναι ένας πρώην σωματοφύλακας του Καντάφι και στενός του συνεργάτης.

«Χθες υπήρξε μία πληροφορία από την Τρίπολη ότι σημειώθηκε επίθεση εναντίον ενός επιχειρησιακού κέντρου όπου βρίσκονταν ανώτεροι και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ο αλ Μπαγντάντι Μαχμούντι, ο Αμπντάλα Σενούσι και ο Μανσούρ, που τραυματίστηκε σοβαρά», δήλωσε ο Εσάουι σε συνέντευξη Τύπου από τη Ρώμη.

«Το επιβεβαιώνουμε», πρόσθεσε.

Πάντως δεν διευκρίνισε πώς ενημερώθηκε γι' αυτή την επίθεση ή αν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω της.

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, που είχε συνομιλίες με τον Εσάουι πριν την κοινή τους συνέντευξη Τύπου, δήλωσε αργότερα ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος λίβυος αξιωματούχος έχει τραυματιστεί, αλλά ότι «μάλλον» είναι ο Ντάου.