current views are: 8

27 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:36

Γκάφα ολκής: «Πέθαναν» τον βασιλιά της Νορβηγίας

Το NTB  «έθαψε» πριν την ώρα του τον βασιλιά της Νορβηγίας, Χάραλντ Ε΄ στέλνοντας το τηλεγράφημα σε διάφορα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. 

Δημοσίευση 19:36’

Το NTB  «έθαψε» πριν την ώρα του τον βασιλιά της Νορβηγίας, Χάραλντ Ε΄ στέλνοντας το τηλεγράφημα σε διάφορα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. 

«Άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε» λέει μια παροιμία ωστόσο το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νορβηγίας ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει μετά την μακάβρια γκάφα που υπέπεσε.

Ο λόγος για το NTB το οποίο «έθαψε» πριν την ώρα του τον βασιλιά της Νορβηγίας, Χάραλντ Ε΄ στέλνοντας το τηλεγράφημα σε διάφορα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Η είδηση παρότι έφερε κάποιες ανακρίβειες όπως την ημερομηνία και την ώρα του θανάτου του, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, πέφτοντας σαν «βόμβα».

Η γκάφα δεν άργησε να γίνει αντιληπτή από το πρακτορείο που έσπευσε να  μαζέψει τα ασυμμάζευτα στέλνοντας ένα νέο τηλεγράφημα το οποίο έγγραφε «Αποσύρουμε την ειδοποίηση για τον θάνατο του βασιλιά, που εστάλη εξαιτίας τεχνικού λάθους. Απολογούμαστε ειλικρινά».

Σύμφωνα με τον Independent ο διευθυντής του NTB διευκρίνισε ότι το λάθος οφείλεται στο γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι του έχουν έτοιμες νεκρολογίες για αρκετούς διάσημους. «Αυτές επικαιροποιούνται τακτικά. Σε μία τέτοια διαδικασία, εστάλη η ειδοποίηση κατά λάθος».

Πάντως το παλάτι διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας του βασιλιά είναι μα χαρά.


σχετικα αρθρα