current views are: 12

30 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση15:51

Tρομάζει τον Βούλγαρο Υπουργό Άμυνας το σενάριο αεροπορικής σύγκρουσης με την Ελλάδα!

Η Βουλγαρία έχει αποφασίσει στην αγορά μέχρι το 2022 2 μοιρών είτε νέων σουηδικών μαχητικών Gripen είτε πορτογαλικών – από … 3ο χέρι- F 16 με αμερικανικό οπλισμό.

Δημοσίευση 15:51’

Η Βουλγαρία έχει αποφασίσει στην αγορά μέχρι το 2022 2 μοιρών είτε νέων σουηδικών μαχητικών Gripen είτε πορτογαλικών – από … 3ο χέρι- F 16 με αμερικανικό οπλισμό.

«Με την χαρακτηριστική φράση «φανταστείτε να γίνει σύγκρουση με την Ελλάδα εμείς πως θα υπερασπισθούμε τον εναέριο χώρο μας, εμείς τι θα κάνουμε;» εξέφρασε την αγωνία του για την καθυστέρηση στην αγορά 3ης ή 4ης γενιάς δυτικών μαχητικών από την Βουλγαρία ο υπουργός Άμυνας της χώρας Νικολάι Νέντσεφ.

Η Βουλγαρία έχει αποφασίσει στην αγορά μέχρι το 2022 2 μοιρών είτε νέων σουηδικών μαχητικών Gripen είτε πορτογαλικών- από … 3ο χέρι-F 16 με αμερικανικό οπλισμό.

Όμως λίγο οι πρόσφατες προεδρικές  και βουλευτικές εκλoγές, λίγο τα λόμπυ,λίγο το κόστος φαίνεται ότι δεν έχει παρθεί απόφαση με τον πρόεδρο μάχιμο πιλότο Ρούμεν Ράντεφ να εκφράζει πια την άποψη να προχωρήσει η χώρα στον εκσυγχρονισμό των MIG 29 που η χώρα παρέλαβε  από την ΕΣΣΔ λίγο πριν την κατάρρευση της Βουλγαριας με το σκεπτικό ότι μπορεί η χώρα να… αντέξει μέχρι το 2029 ενώ ακόμη και το πρόγραμμα αγοράς κινητήρων των Mi 29. καθυστερεί..

Ο Νέντσεφ εξέφρασε την αγωνία του λέγοντας: «H Η Ρουμανία αγόρασε 36 F-16, η Ελλάδα έχει 156, η Βουλγαρία που είναι αν γίνει κάτι;».

Από τα MIG 29 που έχει ο βουλγαρικός στρατός είναι ενεργά μόλις 3 καθώς και 1 SU25.

Στην βουλγαρική πολιτική σκηνή επικρατεί η άποψη ότι αν γίνει κάτι το ΝΑΤΟ θα «τρέξει» να βοηθήσει, πράγμα που δεν καθιστά ήσυχο τον Νέντσεφ ζητώντας άμεσες αγορές μαχητικών αεροπλάνων.

 


σχετικα αρθρα