Ως πάγια πρακτική (και) της Daily Mirror αναφέρει τις τηλεφωνικές υποκλοπές για την «αλίευση» θεμάτων πρώην δημοσιογράφος της, υποστηρίζοντας πως έγινε μάρτυρας αρκετών τέτοιων περιστατικών όσο δούλευε στην εφημερίδα και δηλώνοντας διατεθειμένος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Η διοίκηση της εφημερίδας αρνείται τις κατηγορίες, δηλώνοντας πως οι συντάκτες της δουλεύουν «σεβόμενοι αυστηρά» το βρετανικό νομικό πλαίσιο.

Την καταγγελία έκανε ο επωνύμως στον Independent ο 45χρονος Τζέιμς Χίπγουελ, που εργαζόταν στην Daily Mirror με αρχισυντάκτη τον Πίερς Μόργκαν (νυν παρουσιαστή στο CNN). Ο Χίπγουελ υποστηρίζει πως ο ίδιος ήταν παρών σε αρκετά περιστατικά κατά το οποία συντάκτες έμπαιναν στα μηνύματα των τηλεφωνητών διασημοτήτων, κυρίως, σβήνοντας μάλιστα αργότερα όσα μηνύματα άκουγαν.

«Η πρακτική ήταν ενδημική» σε όλα τα έντυπα του ομίλου της Trinity Mirror -στην, εκτός από την Daily Mirror, ανήκει και η The People, όπου εργαζόταν ο Σον Χόαρ, μετέπειτα δημοσιογράφος στη News of the World και ένα από τα κύρια πρόσωπα γύρω από τα οποία περιστρέφεται η σχετική έρευνα.

«Ο Σον δεν πήγε ξαφνικά από τη μία ταμπλόιντ, στην οποία δεν γίνονταν υποκλοπές, σε μία δεύτερη στην οποία γίνονταν» ανέφερε ο Χίπγουελ, λέγοντας πως «εκείνη την περίοδο δεν ήταν παράνομο».

Παράλληλα, ανώνυμη πηγή που επικαλείται το BBC -επίσης πρώην δημοσιογράφος στη Mirror- περιέγραψε λεπτομερώς περιστατικά κατά τα οποία, όπως υποστήριξε, υπεκλάπησαν μηνύματα της ηθοποιού Λιζ Χάρλει και ποδοσφαιριστών για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας.

Η ίδια πηγή υποστήριξε επιπλέον πως η εφημερίδα είχε έναν «ειδικό» που μπορούσε να μιμηθεί πειστικά στο τηλέφωνο τη φωνή γνωστών προσωπικοτήτων και τον χρησιμοποιούσε για να αποσπάσει εμπιστευτικές πληροφορίες από τρίτους, όπως ιατρικά ιστορικά.


Πηγή: in,gr