current views are: 9

5 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση08:27

Ντ. Τραμπ: Δεν μπορεί να μας καθορίζει η βία που προκαλεί τρόμο

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν η χώρα έχει πρόβλημα με την οπλοκατοχή. «Δεν θα συζητήσουμε γι’ αυτό σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση 08:27’

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν η χώρα έχει πρόβλημα με την οπλοκατοχή. «Δεν θα συζητήσουμε γι’ αυτό σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε χθες το Λας Βέγκας για να εκφράσει τη θλίψη και το σοκ που ένιωσαν οι ΗΠΑ μετά την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στην ιστορία τους, λέγοντας στους συγγενείς των θυμάτων: «Δεν είστε μόνοι».

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο 64χρονος συνταξιούχος Στίβεν Πάντοκ την Κυριακή το βράδυ, από την οποία σκοτώθηκαν 59 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 527, «γέμισε την καρδιά της Αμερικής με θλίψη», σχολίασε ο Τραμπ κατά την επίσκεψή του στο Λας Βέγκας. «Η Αμερική είναι πραγματικά ένα έθνος που θρηνεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά το πέρας της επίσκεψής του στην πόλη, όπου τον συνόδευσε η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με επιζώντες της επίθεσης, γιατρούς, αστυνομικούς και διασώστες.

Μιλώντας από το αρχηγείο της αστυνομίας του Λας Βέγκας, ο Τραμπ απευθύνθηκε σε όσους θρηνούν την απώλεια δικών τους ανθρώπων. «Γνωρίζουμε ότι η θλίψη σας μοιάζει ατελείωτη. Βρισκόμαστε στο πλάι σας για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τον πόνο σας», είπε. «Δεν είστε μόνοι. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ».

«Δεν μπορεί να μας καθορίσει το κακό που μας απειλεί ή η βία που προκαλεί τέτοιο τρόμο. Καθοριζόμαστε από την αγάπη μας, τη φροντίδα και το θάρρος μας. Στις πιο σκοτεινές στιγμές, αυτό που λάμπει πιο πολύ είναι το καλό που βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων μας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα σήμερα ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξήρε το θάρρος των επιζώντων που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν άλλα θύματα, την ώρα που οι σφαίρες του Πάντοκ έπεφταν σαν βροχή από το δωμάτιό του, στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay.

Ο Τραμπ συναντήθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λας Βέγκας με κάποιους επιζώντες «που έχουν τραυματιστεί πολύ, πολύ άσχημα διότι αρνήθηκαν να φύγουν. Ήθελαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις ενός σοβαρού επεισοδίου ένοπλης βίας στις ΗΠΑ. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν η χώρα έχει πρόβλημα με την οπλοκατοχή. «Δεν θα συζητήσουμε γι’ αυτό σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

 


σχετικα αρθρα