current views are: 6

5 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση12:09

Βρέθηκαν μπετόνια πετρελαίου και πυροκροτητές κάτω από φορτηγό στο Παρίσι: «Eπί ποδός» η αστυνομία

Φόβοι για νέο χτύπημα στην Πόλη του Φωτός.

Δημοσίευση 12:09’

Φόβοι για νέο χτύπημα στην Πόλη του Φωτός.

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο του Παρισιού, καθώς κάτω από φορτηγό της Γαλλοελβετικής εταιρείας τσιμέντου Lafarge βρέθηκαν μπετόνια πετρελαίου και πυροκροτητές. 

Τα εκρηκτικά υλικά ανακαλύφθηκαν από εργάτες της εταιρείας που πήγαν να πάρουν το φορτηγό για να αρχίσουν να εργάζονται.

Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκαν έξι μπουκάλια πετρελαίου που ήταν συνδεδεμένα με συσκευή ανάφλεξης.

Σύμφωνα με τα Γαλλικά ΜΜΕ, το φορτηγό ήταν σταθμευμένο στη 19η περιφέρεια της πόλης, στο Νοτιοδυτικό της μέρος.

Η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έσπευσαν αμέσως στο σημείο και ερεύνησαν εξονυχιστικά, ενώ όπως αναφέρουν οι γαλλικές ιστοσελίδες η διαδικασία αποναρκοθέτησης έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η αστυνομία του Παρισίου εντοπίζει εκρηκτικές ύλες στην πόλη, μετά την ανακάλυψη φιαλών αερίου στην 16η περιφέρεια, κοντά στην περιοχή του St Germain. 

«Το σύστημα ανάφλεξης που ανακαλύφθηκε κάτω από τα φορτηγά, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ανακαλύφθηκε στους κυλίνδρους αερίου στο 16ο διαμέρισμα» πρόσθεσε μια πηγή κοντά στην έρευνα.

Για αυτή την ενέργεια, μάλιστα, συνελήφθησαν πέντε άτομα. 

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η Lafarge, που τώρα συγχωνεύθηκε με την Swiss Holcim, εμπλέκεται στην έμμεση χρηματοδότηση ένοπλων ομάδων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Daech. 


σχετικα αρθρα