ΔΙΕΘΝΗ

Αποφασισμένη να ενταχθεί στην Ε.Ε η Τουρκία

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2017, 20:22 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2017, 20:06
Αποφασισμένη να ενταχθεί στην Ε.Ε η Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Η δήλωση αυτή του αντιπροέδρου έρχεται εν όψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αυτήν την εβδομάδα, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα αυτό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με διάθεση να συνεχίσει τις διαδικασίες ένταξής της ενταξιακές της διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται η Τουρκία ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Η δήλωση αυτή του αντιπορέδρου έρχεται εν όψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αυτήν την εβδομάδα, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα αυτό. 

Η ενέργεια αυτή από μεριάς της Τουρκίας έχρεται στον αντίποδα των  δηλώσεων που προχωρά κατα καιρούς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σχολιάζει ότι δεν τον ενδιαφέρει να μπει στην Ευρωπαική Ένωση. 

Η κόντρα με την Γερμανία

Ακόμη ένα "αγκάθι" για την Τουρκία φαίνεται να αποτελεί η αιχμηρή κριτική που ασκούν η ΕΕ και ιδίως η Γερμανία αφότου ξεκίνησε η καταστολή των επικριτών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν –συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών– μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 2016. Ο Ερντογάν από την πλευρά του κατηγόρησε το Βερολίνο για "τακτικές που παραπέμπουν στους Ναζί", επειδή Τούρκοι υπουργοί εμποδίστηκαν να εκφωνήσουν ομιλίες σε συγκεντρώσεις Τούρκων που ζουν στη Γερμανία πριν από το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, τον περασμένο Απρίλιο.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε τον Σεπτέμβριο ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, μολονότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

"Υπάρχει κάποια άλλη χώρα που να περιμένει στο κατώφλι της ΕΕ από το 1963; Όχι, δεν υπάρχει" δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ. "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία, παρά τα πισωγυρίσματα. Εμείς, ως Τουρκία, δεν σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε", πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.