Η αντιπαράθεση μεταξύ της Β. Κορέας με τις ΗΠΑ, συνεχίζεται παρά τις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, περί διπλωματίας στις σχέσεις των δυο χωρών.

Σήμερα η Β.Κορέα μέσω του αναπληρωτή πρεσβευτή της στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριονγκ, διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τις ΗΠΑ  για τα εξοπλιστικά όσο οι ΗΠΑ διατηρούν την «εχθρική πολιτική» τους.

«Ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή» ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριονγκ, ενώπιον της επιτροπής αφοπλισμού των Ηνωμένων Εθνών.

«Όσο η εχθρική πολιτική και η πυρηνική απειλή των ΗΠΑ δεν εξαλείφονται πλήρως, εμείς δεν θα θέσουμε ποτέ, ασχέτως των συνθηκών, τα πυρηνικά μας όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους μας, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε.

«Ολόκληρη η αμερικανική επικράτεια βρίσκεται στην εμβέλεια των πυρών μας και εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να εισβάλουν στα ιερά μας εδάφη, ακόμα και κατά ένα εκατοστό, δεν θα γλυτώσουν από την σφοδρή μας τιμωρία σε ολόκληρο τον κόσμο» προειδοποίησε ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης.