Τραγικό θάνατο βρήκε η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία της οποίας το αμάξι βρέθηκε «παγιδευμένο» από εκρηκτικό μηχανισμό.

Η άτυχη δημοσιογράφος το περασμένο διάστημα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ακόμη μια υπόθεση που εμπλέκεται στη μακρά λίστα των Panama Papers και αφορούσε τον ιδιοκτήτη μιας ιδιωτικής τράπεζας -όπου λέγεται ότι είχαν λογαριασμούς εταιρείες- βιτρίνα που ανήκαν στη σύζυγο του Τζόζεφ Μουσκάτ (σ.σ. πρωθυπουργός της Μάλτας), δυο από τους στενότερους συμμάχους του στο κόμμα των Εργατικών, ενώ η κόρη του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Λέιλα Αλίεβα- καταγράφηκε σε βίντεο να φεύγει από τα γραφεία του νύχτα φορτωμένος με τσάντες που σύμφωνα με τους δημοσιογράφους ήταν γεμάτες με «ύποπτα» έγγραφα.

Στο άκουσμα της είδησης τόσο ο Μουσκάτ όσο και η σύζυγος του απείλησαν με μηνύσεις, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν τέτοιες κατηγορίες.

«Βάρβαρη» δολοφονία

Η είδηση θανάτου της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος έκανε λόγο για «βάρβαρη» δολοφονία και έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι απαράδεκτο σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης» είπε ο πρωθυπουργός.