Οι γιοι της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, που σκοτώθηκε την Δευτέρα σε μία έκρηξη που κατέστρεψε το όχημά της, ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Τζόζεφ Μούσκατ στον οποίο η μητέρα τους ασκούσε σφοδρή κριτική.

Ο Μουσκάτ υπ αρνήθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης αποκάλυψε για το περιστατικό πως: «Τα στοιχεία που προέκυψαν μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το όχημα και πυροδοτήθηκε από μακριά», ενώ ανέφερε πως ειδικοί από άλλες χώρες θα βοηθήσουν στις έρευνες για να εντοπίσουν το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση.

Σε μια συνέντευξη τύπου στη Βαλέτα, ο αρχηγός της αστυνομίας Λόρενς Κουτάζαρ διέψευσε ότι η βρετανική αστυνομία θα συμβάλει στις έρευνες μαζί με Ολλανδούς ειδικούς και μια ομάδα από το αμερικανικό FBI, σε αντίθεση με τα όσα είχε αναφέρει η εκπρόσωπος του Μαλτέζου πρωθυπουργού.

Παράλληλα, από την αστυνομία έλεγαν πως για την ώρα δεν υπάρχουν συλλήψεις και θα χρειαστούν εβδομάδες για να συλλεχθούν τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος.

Από την πλευρά του ο Μουσκάτ ξεκαθάρισε από τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες πως δεν υπάρχει κράτος μαφίας στη Μάλτα.