ΔΙΕΘΝΗ

Πρωτοφανές: Αρνήθηκαν να πετάξουν οι Βούλγαροι πιλότοι των MIG-29

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2017, 19:23 / Ανανεώθηκε 25 Οκτωβρίου 2017, 11:55
Πρωτοφανές: Αρνήθηκαν να πετάξουν οι Βούλγαροι πιλότοι των MIG-29
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη βάση Γκραφ Ιγκνάτιεβο οι πιλότοι των Mig 29 αρνήθηκαν να πετάξουν ψυχολογικούς λόγους. Παρά την προσπάθεια να φανεί ως περιστατικό ακύρωσης λόγω κακοκαιρίας οι Βούλγαροι πιλότοι δήλωσαν μη έτοιμοι να πετάξουν.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό απασχολεί από το πρωί την βουλγαρική πολεμική αεροπορία.

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη βάση Γκραφ Ιγκνάτιεβο οι πιλότοι των MIG-29 αρνήθηκαν να πετάξουν ψυχολογικούς λόγους. Παρά την προσπάθεια να φανεί ως περιστατικό ακύρωσης λόγω κακοκαιρίας οι Βούλγαροι πιλότοι δήλωσαν μη έτοιμοι να πετάξουν.

Το περιστατικό πήρε διαστάσεις με τον Βούλγαρο ΥΠΕΘΑ Καρακατσάνοφ να λέει ότι ο βουλγαρικός στρατός δεν είναι «παιδική χαρά» και δεν θα ανεχθεί απεργίες.

Μέσα από το πρωτοφανές περιστατικό αναδείχθηκε ακόμη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα συντήρησης της Βουλγαρικής αεροπορίας.

Από τα 16 MIG-29 που παρέλαβε ο βουλγαρικός στρατός από την ΕΣΣΔ το τέλος του 1990 ενεργά είναι πια μόλις 3 και ένα ακόμη SU-25 ενώ για μήνες κωλυσιεργεί η αναβάθμιση των εναπομεινάντων MIG-29 είτε μέσω Ρωσίας, είτε μέσω Πολωνίας,

Την ίδια ώρα έχει παγώσει η αγορά 2 μοιρών GRIPEN ή αγορά 2 μοιρών μεταχειρισμένων πορτογαλικών F-16 με αμερικανικό εξοπλισμό.