Το ένα τρίτο και πλέον των αμερικανών θεωρούν ότι η πολιτική του προέδρου Ομπάμα έχει επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας, αλλά θεωρούν εξίσου υπεύθυνους τους Ρεπουμπλικανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό των αμερικανών που απάντησαν ότι ο Ομπάμα- Δημοκρατικός- επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες από τον Οκτώβριο φθάνοντας στο 37%, διαπίστωσε η δημοσκόπηση.

Αλλά εξίσου πολλοί αμερικανοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικανούς για τα προβλήματα στην οικονομία, αποφάνθηκε η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 πολιτών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 90% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι καλή, το 85% ότι ζουν με δυσκολία και τέσσερις στους πέντε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία δουλειά.

Οι πιθανότητες επανεκλογής του προέδρου το 2012 εξαρτώνται από την ικανότητά του να αντιμετωπίσει το ποσοστό της ανεργίας που ανέρχεται σε 9,2%.

Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι προτιμούν τον Ομπάμα σε ό,τι αφορά στην αγορά εργασίας παρά τους Ρεπουμπλικανούς.

Η δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News διενεργήθηκε στο διάστημα 14 με 17 Ιουλίου και έχει περιθώριο σφάλματος συν-πλην 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.