ΔΙΕΘΝΗ

Ντ. Τραμπ: Δεν... θυμάμαι καλά την συνάντηση με τον Τζ. Παπαδόπουλο

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2017, 18:09 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2017, 20:35
Ντ. Τραμπ: Δεν... θυμάμαι καλά την συνάντηση με τον Τζ. Παπαδόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp

 Ο Τραμπ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους πως πολλοί άνθρωποι δεν είναι ευτυχείς με το υπουργείο Δικαιοσύνης, περιλαμβανομένου και του ιδίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

''Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, δεν είδα'': Αυτή ήταν η αντίδραση του Ντ. Τραμπ σε σχέση με την συνάντησή του με τον σύμβουλό του Τζ. Παπαδόπουλο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στο FBI για την ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία. 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα από τη συνάντησή του πέρυσι με ένα πρώην μέλος της προεκλογικής εκστρατείας του, τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του στο πλαίσιο ομοσπονδιακής έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία για τις περυσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά με μια συνάντηση το 2016 στην οποία συμμετείχε ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν θυμάμαι πολλά απ' αυτή τη συνάντηση. Ήταν μια πολύ ασήμαντη συνάντηση».

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αρχειοθετήθηκαν από τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, ο Παπαδόπουλος, ένας ελάσσων σύμβουλος της εκστρατείας Τραμπ, είπε σε μια συνάντηση συμβούλων εξωτερικής πολιτικής τον Μάρτιο του 2016 «πως είχε διασυνδέσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να διευθετηθεί μια συνάντηση ανάμεσα στον τότε υποψήφιο Τραμπ και στον Πρόεδρο Πούτιν».

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Τραμπ στο Instagram δείχνει τον Τζορτζ Παπαδόπουλο να κάθεται δύο θέσεις παραπέρα από τον Τζεφ Σέσιονς, σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης του Τραμπ∙ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Τραμπ.

Ο Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στους πράκτορες του FBI για τις επαφές που είχε με ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι είχαν διασυνδέσεις με ανώτατους ρώσους αξιωματούχους. Η δήλωσή του δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Ο Σέσιονς δέχεται πιέσεις από Δημοκρατικούς γερουσιαστές να καταθέσει εκ νέου για τις ρωσικές επαφές της εκστρατείας του Τραμπ. Αρνήθηκε ότι γνωρίζει οτιδήποτε περί επαφών της εκστρατείας με τη Ρώσους ή με μεσάζοντες της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος μιλούσε πριν από την αναχώρησή του για ένα ταξίδι στην Ασία. Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη Ρωσία και η Μόσχα αρνείται ότι επενέβη στις εκλογές στις ΗΠΑ το 2016.

Ο Σέσιονς δέχεται επίσης πιέσεις από τον Τραμπ, ο οποίος κατέστησε σαφές πως πιστεύει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να διεξάγει έρευνα για την προεκλογική εκστρατεία της αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές, της Χίλαρι Κλίντον, και τη συμπεριφορά της απέναντι στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών.

Ο Τραμπ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους πως πολλοί άνθρωποι δεν είναι ευτυχείς με το υπουργείο Δικαιοσύνης, περιλαμβανομένου και του ιδίου.