current views are: 13

7 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση00:29

Μάγειρας της χρονιάς ο Γάλλος σεφ Ζαν Σιλπίς

Στον τίτλο του “μάγειρα της χρονιάς” διαδέχεται τον Αλεξάντρ Κουγιόν, τον σεφ του ρεστοράν La Marine στο νησί Νουαρμουτιέ, ανοικτά των γαλλικών ακτών στον Ατλαντικό που κερδίζει με τη σειρά του έναν πέμπτο σκούφο, το ανώτατο βραβείο του “κίτρινου οδηγού” όπως αποκαλείται συχνά.

Δημοσίευση 00:29’

Στον τίτλο του “μάγειρα της χρονιάς” διαδέχεται τον Αλεξάντρ Κουγιόν, τον σεφ του ρεστοράν La Marine στο νησί Νουαρμουτιέ, ανοικτά των γαλλικών ακτών στον Ατλαντικό που κερδίζει με τη σειρά του έναν πέμπτο σκούφο, το ανώτατο βραβείο του “κίτρινου οδηγού” όπως αποκαλείται συχνά.

O σεφ Ζαν Σιλπίς ανακηρύχθηκε “μάγειρας της χρονιάς” από τον οδηγό γαστρονομίας Gault et Millau, του οποίου η έκδοση 2018 για τη Γαλλία κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Ο 39χρονος μάγειρας έχει ήδη βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin στο προηγούμενο ρεστοράν του στο χιονοδρομικό θέρετρο Βαλ Τοράνς της Σαβοΐας στις γαλλικές ‘Αλπεις.

Ο Σιλπίς αγόρασε τον Νοέμβριο του 2016 μαζί με τη σύζυγό του Μαγκαλί το διάσημο Auberge du Pere Bise –ξενοδοχείο, εστιατόριο, μπιστρό– ηλικίας 110 και πλέον ετών στις όχθες της λίμνης του Ανεσί, στο χωριό Ταλουάρ της Άνω Σαβοΐας. Το Auberge du Père Bise άνοιξε και πάλι τις πύλες του τον Μάιο.

Στον τίτλο του “μάγειρα της χρονιάς” διαδέχεται τον Αλεξάντρ Κουγιόν, τον σεφ του ρεστοράν La Marine στο νησί Νουαρμουτιέ, ανοικτά των γαλλικών ακτών στον Ατλαντικό που κερδίζει με τη σειρά του έναν πέμπτο σκούφο, το ανώτατο βραβείο του “κίτρινου οδηγού” όπως αποκαλείται συχνά.

Μαζί με τον οδηγό Michelin, ο οδηγός γαστρονομίας Gault & Millau είναι ένας από τους πιο έγκριτους. Αξιολογεί εστιατόρια, ξενοδοχεία, ξενώνες, όχι με αστέρια αλλά με σκούφους (από το 0 έως το 5) από το 2010.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


σχετικα αρθρα