Ο Δημοκρατικός βουλευτής Στένι Χόιερ εκτίμησε σήμερα ότι "συνάδελφοί του μπορεί να υπερψηφίσουν" το νομοσχέδιο για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό που αναμένεται να καταθέσει άμεσα προς ψήφιση ο πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος, Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ.
Σύμφωνα με τον βουλευτή Χόιερ, "αυτό θα ενισχύσει τις δυνατότητες υπερψήφισης" του νομοσχεδίου, στην ψηφοφορία η οποία αναμένεται να γίνει αύριο Τετάρτη.

Ο Δημοκρατικός πολιτικός αρνήθηκε όμως να δώσει κάποια απάντηση στο ερώτημα εάν οι "'πρόθυμοι' συνάδελφοί του θα ξεπεράσουν τους πέντε".

Στο μεταξύ ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, που έχει ήδη ονομαστεί νέος Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, καταθέτοντας σήμερα στη Γερουσία τόνισε ότι είναι επικίνδυνες και δύσκολο να εφαρμοστούν οι περικοπές των 400 δισ. δολαρίων στον τομέα της ασφάλειας, που προτείνει για την ερχόμενη 12ετία ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

"Ξεκινώ από την εκτίμηση ότι είναι δυσχερές να επιτευχθεί συνολική περικοπή 800 δισ. δολαρίων (στον τομέα της Άμυνας). . . φρονώ ότι αυτή η περικοπή θα αποβεί, τελικά, εξαιρετικά δύσκολη στην εφαρμογή και, ταυτόχρονα, σε υψηλό βαθμό επικίνδυνη", είπε ο στρατηγός Ντέμσεϊ.