current views are: 11

11 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση00:30

Πλημμύρισε… πακέτα η Γερμανία λόγω… Χριστουγέννων

Οι εκπρόσωποι των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου στη Γερμανία αναμένουν αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου συναλλαγών τα φετινά Χριστούγεννα, γεγονός που αναμένεται να φέρει τις εταιρείες στα όρια των αντοχών τους.

Δημοσίευση 00:30’

Οι εκπρόσωποι των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου στη Γερμανία αναμένουν αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου συναλλαγών τα φετινά Χριστούγεννα, γεγονός που αναμένεται να φέρει τις εταιρείες στα όρια των αντοχών τους.

Τα κέντρα όπου γίνεται η διαλογή των πακέτων πριν την αποστολή και παράδοσή τους και τα οχήματα παράδοσης είναι γεμάτα αυτήν την εποχή του χρόνου στη Γερμανία. Για τις εταιρείες του κλάδου, όπως η DHL, η Hermes, η DPD και άλλες, ξεκινά αυτές τις εβδομάδες η πιο κερδοφόρα περίοδος. Ένα είναι ήδη σίγουρο: Η αυξανόμενη άνοδος των αγορών μέσω ίντερνετ και οι παραδόσεις πακέτων θα σπάσουν για άλλη μια χρονιά κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

«Δεν υπάρχουν σημάδια εξασθένησης του ρυθμού ανάπτυξης», τονίζει ο Γερμανικός Εμπορικός Σύνδεσμος (HDE), που εκτιμά ότι θα υπάρξει ανάπτυξη της τάξης το 10% στον τζίρο του διαδικτυακού εμπορίου, που θα ανέλθει σε 48,7 δις ευρώ φέτος. Ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου προβλέπει μάλιστα αύξηση σε ποσοστό 11%.

Την περίοδο των Χριστουγέννων καλούνται για άλλη χρονιά να… ιδρώσουν κυρίως οι υπάλληλοι των εταιρειών αποστολής και παράδοσης δεμάτων. Ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος αρμόδιος για την Αποστολή Πακέτων και τις Ταχυμεταφορές (BIEK) εκτιμά ότι φέτος θα παραδοθούν στις πόρτες των γερμανικών νοικοκυριών έως και 30 εκατομμύρια επιπλέον πακέτα συγκριτικά με έναν χρόνο πριν. Σε ημέρες αιχμής μπορεί να αποστέλλονται έως και 15 εκατομμύρια πακέτα!

Οι εκπρόσωποι των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου στη Γερμανία αναμένουν αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου συναλλαγών τα φετινά Χριστούγεννα, γεγονός που αναμένεται να φέρει τις εταιρείες στα όρια των αντοχών τους. Ο κλάδος αναζητά εδώ και εβδομάδες άλλωστε επειγόντως νέα εργατικά χέρια να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις για το διάστημα πριν και κατά τη διάρκεια των γιορτών. Τα Γερμανικά Ταχυδρομεία ανήρτησαν στη σελίδα τους στο διαδίκτυο μόνον τον Οκτώβριο περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας βοηθητικού προσωπικού. Σε όλη τη Γερμανία  ο όμιλος των Γερμανικών Ταχυδρομείων προσφέρει πάνω από 10.000 θέσεις περιορισμένου χρόνου για τα κέντρα διαλογής και τις υπηρεσίες αποστολής και παράδοσης.

Εκτός αυτού απαιτούνται πρόσθετα 12.000 οχήματα. Για να καλυφθούν τα εργασιακά κενά έχουν προσληφθεί προσωρινά και «περισσότεροι από 600 πρόσφυγες, μεταξύ άλλων από τη Ρουάντα, την Ερυθραία, το Τόγκο, το Αφγανιστάν και την Συρία», δήλωσε ο Τόμας Σνάιντερ, επικεφαλής παραγωγής στον τομέα των γραμμάτων και των πακέτων στα Γερμανικά Ταχυδρομεία.

Όπως επιβεβαιώνει και η Έλενα Μάρκους-Ένγκελχαρντ, εκπρόσωπος του BIEK, «για τις επιχειρήσεις γίνεται πράγματι ολοένα και πιο δύσκολο να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες τους με κατάλληλο προσωπικό για την παράδοση δεμάτων».

 


σχετικα αρθρα