Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε με τη βοήθεια ενός ρομπότ την αποσκευή, η οποία είχε εγκαταλειφθεί σε λεωφορείο στον κεντρικό σταθμό του Όσλο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
"Δεν βρέθηκε τίποτα που να ενδιαφέρει την αστυνομία," είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τορ Μπάρσταντ. Είπε ακόμη ότι η έρευνα στην αποσκευή δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τις επιθέσεις της Παρασκευής που στοίχισαν τη ζωή σε 76 ανθρώπους. "Απ’ ό,τι γνωρίζουμε δεν συνδέονται," δήλωσε ο ίδιος.

Το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB μετέδωσε ότι προφανώς κάποιος εγκατέλειψε μία αποσκευή σε λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή Ν.19.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο σταθμός είχει περικυκλωθεί από οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και ότι είχε αποκλειστεί μία μεγάλη περιοχή νοτίως του σταθμού και δίπλα στο ξενοδοχείο Thon Hotel Opera.

Υπάλληλος του ξενοδοχείου είπε στο Ρόιτερς ότι οι εργαζόμενοι εκεί δεν έχουν κληθεί από την αστυνομία να εκκενώσουν το κτίριο.