Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε. Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι από στρατιώτες με βαρέα όπλα, ενώ σύμφωνα με αναφορές, ένοπλες δυνάμεις έχουν διακόψει την κυκλοφορία του οδικού άξονα σε βασικούς δρόμους της πόλης.

Ένα από τα άρματα μάχης, που ήταν στραμμένο προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας, είχε βγει από τον δρόμο του. Στρατιώτες που βρίσκονταν στο σημείο αρνήθηκαν να μιλήσουν στο πρακτορείο Reuters.

Την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πρωτεύουσα μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται ο βρετανικός Independent, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι σημερινές εξελίξεις έρχονται στον απόηχο της έντασης που προκλήθηκε στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος Zanu-PF, με την απομάκρυνση του αντιπροέδρου της χώρας Έμερσον Μνανγκαγκουά, ο οποίος κατηγορείται ότι συνωμοτούσε κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Μνανγκαγκουά, ο οποίος, μετά την καθαίρεσή του, έφυγε για τη Νότια Αφρική, είναι βετεράνος του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ζιμπάμπουε και θεωρείτο εκ των πιθανότερων διαδόχων του 93χρονου σήμερα προέδρου της χώρας.