Το αδιαχώρητο επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο κέντρο των Βρυξελλών λόγω των επεισοδίων μεταξύ της αστυνομίας με εκατοντάδες νεαρούς. Αφορμή αυτή την φορά ήταν η παρουσία  ενός Γάλλου ράπερ στη βελγική πρωτεύουσα, ο οποίος μέσω διαδικτύου κάλεσε τους φίλους του να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης.

Το κάλεσμα του Γάλλου ράπερ κατέληξε σε συγκρούσεις νεαρών ατόμων με την αστυνομία και σε βανδαλισμούς.

Τα χθεσινά επεισόδια φαίνεται ότι ξεχείλισαν το ποτήρι γεγονός που σχολιάστηκε έντονα από μερίδα του σημερινού βελγικού Τύπου, κυρίως του ολλανδόφωνου, που κατηγόρησε την αστυνομία και τις δημοτικές Αρχές για ολιγωρία και ζήτησε την απόδοση ευθυνών, αλλά και τη σύλληψη των υπαιτίων, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών από τους βανδαλισμούς.

Στο μεταξύ όλο και Πληθαίνουν, σύμφωνα με το κεντρικό πρωτοσέλιδό της De Standaard, οι φωνές που τάσσονται υπέρ της λήψης σκληρότερων μέτρων καταστολής, με αφορμή τα νέα χθεσινά επεισόδια, ενώ, από την πλευρά της, η εφημερίδα De Morgen εκτιμά, και αυτή στο κεντρικό πρωτοσέλιδό της, ότι για ακόμα μία φορά η αστυνομία των Βρυξελλών «πιάστηκε στον ύπνο», καθώς δεν στάθηκε δυνατό να αποτρέψει τα επεισόδια και τις νέες καταστροφές. Η εφημερίδα, στο κύριο άρθρο της, αναζητά τα αίτια της παρατηρούμενης έξαρσης της βίας στο κέντρο των Βρυξελλών και εκφράζει την άποψη ότι όλα ξεκινούν από την ελλειμματική παιδεία και την κακή ποιότητα πολλών σχολείων της πόλης που, όπως εξηγεί, αποτελούν «σφηκοφωλιές» ταραξιών, υποθάλποντας παρόμοια φαινόμενα.