Συναγερμός σήμανε στη νοτιοανατολική Αγγλία μετά από σύγκρουση μικρού αεροπλάνου με ελικόπτερο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 (τοπική ώρα) το μεσημέρι ενώ μέχρι στιγμής τα βρετανικά μέσα κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό θυμάτων χωρίς όμως να προσδιορίζουν τον αριθμό. 

Τα συντρίμμια των δυο αεροσκαφών εντοπίστηκαν στους κήπους της ιστορικής έπαυλης Waddesdon Manor, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος έχουν μεταβεί εφτά οχήματα της πυροσβεστικής και δεκάδες άνδρες.

Η περιοχή είναι περικυκλωμένη από άνδρες της ασφάλειας και σωστικά συνεργεία τα οποία έχουν ξεκινήσει έρευνα για επιζώντες. 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Mail One: «Ο πατέρας μου άκουσε ένα δυνατό κτύπημα. Η μητέρα μου νόμιζες ότι ήταν κάποιος περαστικός, ωστόσο έτρεξαν στο αρχοντικό και είδαν ότι υπήρξε συντριβή». 

Σύμφωνα με την υπηρεσία φωτιάς και διάσωσης Buckinghamshire εκτιμά ότι η σύγκρουση έγινε σε χαμηλό υψόμετρο, ενω στο σημείο βρίσκεται και ο κλάδος διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων. 

Και τα δύο αεροσκάφη είχαν αναχωρήσει από ένα κοντινό αεροδρόμιο, το Wycombe Air Park, που βρίσκεται 70 χλμ μακριά από το σημείο της σύγκρουσης, σύμφωνα με τη Mirror.