ΔΙΕΘΝΗ

Ένας ακόμη αγνοούμενος στο νησί Ουτόγια- Καταγγελίες γονέων κατά της αστυνομίας

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 15:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένας ακόμη αγνοούμενος στο νησί Ουτόγια- Καταγγελίες γονέων κατά της αστυνομίας
Facebook Twitter Whatsapp
Η νορβηγική αστυνομία εκτιμά ότι μόνο ένας άνθρωπος αγνοείται από το νησί Ουτόγια, όπου την Παρασκευή ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ πραγματοποίησε επίθεση εναντίον κατασκήνωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, όχι πέντε, όπως είχε ανακοινώσει το Σάββατο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2. Παράλληλα, άρχισαν οι καταγγελίες κατά της αστυνομίας από γονείς που ζητούσαν ενημέρωση για την τύχη των παιδιών τους και η αστυνομία δεν τους έδινε καμία πληροφορία.
Η νορβηγική αστυνομία εκτιμά ότι μόνο ένας άνθρωπος αγνοείται από το νησί Ουτόγια, όπου την Παρασκευή ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ πραγματοποίησε επίθεση εναντίον κατασκήνωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, όχι πέντε, όπως είχε ανακοινώσει το Σάββατο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2. Παράλληλα, άρχισαν οι καταγγελίες κατά της αστυνομίας από γονείς που ζητούσαν ενημέρωση για την τύχη των παιδιών τους και η αστυνομία δεν τους έδινε καμία πληροφορία. Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία του Όσλο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

«Η αστυνομία δεν δίνει πληροφορίες για τον αριθμό των αγνοούμενων, παρά μόνο για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στούρλα Χένρικσμπο, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα νορβηγικής εφημερίδας, που αποκαλύπτει ένα άγνωστο μέχρι πρότινος στοιχείο από την αιματηρή επίθεση του 32χρονου μανιακού Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νορβηγική αστυνομία επέπληξε (!) τον πατέρα δύο εφήβων που βρίσκονταν στο νησί την Παρασκευή, όταν πήρε τηλέφωνο, για να ενημερώσει για την επίθεση του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρειβικ, λέγοντάς του ότι τα παιδιά του "πρέπει να πάρουν τα ίδια τηλέφωνο"!

Αφού μίλησε στο τηλέφωνο με την κόρη του, ο Γκάιρ Γιόνσεν απευθύνθηκε στην αστυνομία. "Αυτό που συνέβη ήταν ότι δεν με πίστεψαν, όταν τους εξήγησα όσα μου είχε διηγηθεί η κόρη μου από το Ουτόγια. Μου είπαν ότι, αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε τα παιδιά δεν έχουν παρά να πάρουν τηλέφωνο τα ίδια. Ακόμη και όταν τους παρακάλεσα να με πάρουν στα σοβαρά..." δήλωσε ο Γιόνσεν στην τοπική εφημερίδα Fremover.

Ο Φρεντι Λι, ένας άλλος πατέρας που έχασε την κόρη του στο νησί Ουτόγια, ενώ η άλλη κόρη του τραυματίστηκε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, όταν επικοινώνησε με την αστυνομία, για να τους ενημερώσει για όσα συνέβαιναν στο νησί του, απάντησαν "αυτό συμβαίνει στο Όσλο".